Dobrir lo menú principal

Lista de las lengas oficialas

lista d'un projècte Wikimèdia

Aquesta pagina recensa las 77 lengas oficialas dins los païses del mond. Los asterisques (*) indican las lengas que son oficialas solament dins una partida del territòri (Estats, cantons, províncias...). Bandièra: {{{2}}} Índia dispausa, en mai de l'anglés e l'indi, de vint-e-doas autras lengas oficialas, que figuran pas dins la lista ; cal consultar l'article sus las lengas d'Índia.

OccitanModificar

L'occitan* es una lenga oficiala "regionala" en :

Lengas qu'an un estatut al prèp de l'ONUModificar

AnglésModificar

L'anglés es lenga oficiala de :

ArabiModificar

L'arabi es lenga oficiala de :

ChinésModificar

Lo chinés, de còps que i a nomenat pus exactament mandarin, es la lenga oficiala de :

CastelhanModificar

Lo castelhan es la lenga oficiala de :

FrancésModificar

Lo francés es lenga oficiala de :

RusModificar

Lo rus es lenga oficiala de :

Lengas parladas dins almens dos païsesModificar

AlbanésModificar

L'albanés es lenga oficiala de :

AlemandModificar

L'alemand es lenga oficiala de :

BengalinModificar

Lo bengalin es la lenga oficiala de :

CatalanModificar

Lo catalan es la lenga oficiala de :

CoreanModificar

Lo corean es la lenga oficiala de la :

GrècModificar

Lo grèc es la lenga oficiala de :

ItalianModificar

L'italian es la lenga oficiala de :

MalaiModificar

Lo malai (o [malai-indonesian]) es la lenga oficiala de :

NeerlandésModificar

Lo neerlandés es la lenga oficiala de :

OrdoModificar

L'ordo es una lenga oficiala de :

RomanésModificar

Lo romanés (appelé tanben daco-romanés) es la lenga oficiala de :

SèrbeModificar

Lo sèrbe es lenga oficiala de :

PortuguésModificar

Lo portugués es la lenga oficiala de :

SuedésModificar

Lo suedés es una lenga oficiala de :

TamolModificar

Lo tamol es una lenga oficiala de :

Lengas parladas dins un sol paísModificar

AfrikaansModificar

L'afrikaans es una lenga oficiala en :

  •   Sud-Africa (amb l'anglés, lo ndébélé*, lo sepedi*, lo sesotho*, lo swati*, lo tsonga*, lo tswana*, lo venda*, lo xhosa* e lo zolo*)

AmharicModificar

L'amharic es lenga oficiala de:

ArmèniModificar

L'armèni es la lenga oficiala de:

AzèriModificar

L'azèri es la lenga oficiala de :

Bahasa indonesiaModificar

Lo bahasa indonesia (o malai-indonesian) es la lenga oficiala de :

BulgarModificar

Lo bulgar es la lenga oficiala de :

CreòlModificar

Lo creòl haitian es la lenga oficiala de :

DanésModificar

Lo danés es la lenga oficiala de :

DariModificar

Lo dari es la lenga oficiala de :

Dzong-khaModificar

Lo Dzong-kha es la lenga oficiala de :

FinésModificar

Lo finés es la lenga oficiala de :

GilbertinModificar

Lo gilbertin es la lenga oficiala de :

EbrieuModificar

L'Ebrieu es lenga oficiala de :

OngrésModificar

L'ongrés es la lenga oficiala de :

IrlandésModificar

L'irlandés es la primièra lenga oficiala de :

  •   Irlanda (amb l'anglés coma segonda lenga oficiala)

IslandésModificar

L'islandés es la lenga oficiala de :

JaponésModificar

Lo japonés es la lenga oficiala de :

CazacModificar

Lo cazac es la lenga oficiala de :

KhmerModificar

Lo khmer es la lenga oficiala de :

LaoModificar

Lo lao es la lenga oficiala de :

LatinModificar

Lo latin es la lenga oficiala del :

LetonModificar

Lo leton es la lenga oficiala de :

LituanianModificar

Lo lituanian es la lenga oficiala de :

LuxemborgésModificar

Lo luxemborgés es dempuèi 1984 lenga oficiala de:

  •   Luxemborg (mas lo francés e l'alemand i an gardat lor plaça oficiala)

MaltésModificar

Lo maltés es la lenga oficiala de :

MaòriModificar

Lo maòri es lenga oficiala de :

Maòri de las Illas CookModificar

Lo maòri de las Illas Cook es una lenga oficiala de las :

NauruanModificar

Lo nauruan es la lenga oficiala de :

NepalésModificar

Lo nepalés es la lenga oficiala de :

NorvegianModificar

Lo norvegian es la lenga oficial de:

PachtonModificar

Lo pachton es lenga oficiala de :

PilipinModificar

Lo pilipin (tagalòg) es la lenga oficiala de las :

PolonésModificar

Lo polonés es una lenga oficiala de :

SingalésModificar

Lo singalés es la lenga oficiala de :

EslovacModificar

L'eslovac es una lenga oficiala de:

EslovènModificar

L'eslovèn es una lenga oficiala de :

ChècModificar

Lo chèc es una lenga oficiala de la:

TaiModificar

Lo Tai es la lenga oficiala de :

TurcModificar

Lo turc es la lenga oficiala de :

UcraïnianModificar

L'ucraïnian es lenga oficiala de:

VietnamianModificar

Lo vietnamian es la lenga oficiala de :

Lengas oficialas de vocacion regionalaModificar

OccitanModificar

L'occitan* es una lenga oficiala "regionala" en :

BascModificar

Lo basc es una lenga oficiala regionala de :

GalècModificar

Lo galèc es una lenga oficiala regionala de :

GalésModificar

Lo galés es una lenga oficiala del :

HawaiianModificar

L'hawaiian es una lenga oficiala regionala dels :

CurdModificar

Lo curd es una lenga oficiala regionala de :

  •   Iraq (solament dins las regions curdas, amb l'arabi)

LadinModificar

Lo ladin es una lenga oficiala regionala de :

NdébéléModificar

Lo ndébélé es una lenga oficiala regionala de :

  •   Sud-Africa (amb l'afrikaans, l'anglés, lo sepedi*, lo sesotho*, lo swati*, lo tsonga*, lo tswana*, lo venda*, lo xhosa* e lo zolo*)

RomancheModificar

Lo romanche es lenga nacionala dempuèi 1938, lenga oficiala regionala de :

  •   Soïssa (amb l'alemand, lo francés e l'italian)
    • Grisons (amb l'alemand e l'italian)

SardeModificar

Los parlars sardes son lengas oficialas regionalas (pas de nòrma unica) de :

SepediModificar

Lo sepedi (sotho del Nòrd) es una lenga oficiala regionala de :

  •   Sud-Africa (amb l'afrikaans, l'anglés, lo ndébélé*, lo sesotho*, lo swati*, lo tsonga*, lo tswana*, lo venda*, lo xhosa* e lo zolo*)

SesothoModificar

Lo sesotho (sotho del Sud) es una lenga oficiala regionala de :

  •   Sud-Africa (amb l'afrikaans, l'anglés, lo ndébélé*, lo sepedi*, lo swati*, lo tsonga*, lo tswana*, lo venda*, lo xhosa* e lo zolo*)

ShonaModificar

Lo shona es una lenga oficiala de :

SíndiabeleModificar

Lo síndiabele es una lenga oficiala de :

SwahiliModificar

Lo swahili es una lenga oficiala de :

SwatiModificar

Lo swati es una lenga oficiala regionala de :

  •   Sud-Africa (amb l'afrikaans, l'anglés, lo ndébélé*, lo sepedi*, lo sesotho*, lo tsonga*, lo tswana*, lo venda*, lo xhosa* e lo zolo*)

TsongaModificar

Lo tsonga es una lenga oficiala regionala de :

  •   Sud-Africa (amb l'afrikaans, l'anglés, lo ndébélé*, lo sepedi*, lo sesotho*, lo swati*, lo tswana*, lo venda*, lo xhosa* e lo zolo*)

TswanaModificar

Lo tswana es una lenga oficiala regionala de :

  •   Sud-Africa (amb l'afrikaans, l'anglés, lo ndébélé*, lo sepedi*, lo sesotho*, lo swati*, lo tsonga*, lo venda*, lo xhosa* e lo zolo*)

VendaModificar

Lo venda es una lenga oficiala regionala de :

  •   Sud-Africa (amb l'afrikaans, l'anglés, lo ndébélé*, lo sepedi*, lo sesotho*, lo swati*, lo tsonga*, lo tswana*, lo xhosa* e lo zolo*)

XhosaModificar

Lo xhosa es una lenga oficiala regionala de :

  •   Sud-Africa (amb l'afrikaans, l'anglés, lo ndébélé*, lo sepedi*, lo sesotho*, lo swati*, lo tsonga*, lo tswana*, lo venda* e lo zolo*)

ZoloModificar

Lo zolo es una lenga oficiala regionala de :

  •   Sud-Africa (amb l'afrikaans, l'anglés, lo ndébélé*, lo sepedi*, lo sesotho*, lo swati*, lo tsonga*, lo tswana*, lo venda* e lo xhosa*)

Vejatz tanbenModificar

Ligams extèrnesModificar