Dobrir lo menú principal

Lista de las capitalas del mond

lista d'un projècte Wikimèdia
(Redirigit dempuèi Lista de las capitalas del monde)

Aquesta lista se basa sus la meteissa referéncia que la lista dels païses del mond.

Capitalas dels païses que lor independéncia es generalament reconegudaModificar

Estat Capitala
 Afganistan Kabol
 Sud-Africa Pretòria (capitala administrativa e sèti del govèrn)
Lo Cap (sèti del Parlament)
Bloemfontein (capitala judiciària)
 Albania Tirana
 Argeria Argièr
 Alemanha Berlin
 Andòrra Andòrra la Vièlha
 Angòla Luanda
 Antigua e Barbuda Saint John's
 Arabia Saudita Riyad
 Argentina Buenos Aires
 Armenia Erevan
  Austràlia Canberra
 Àustria Viena
 Azerbaitjan Bakó
 Bahamas Nassau
 Bahrayn Manama
 Bangladèsh Dhaka
 Barbados Bridgetown
  Belgica Brussèlas
 Belize Belmopán
 Benin Porto Novo (constitucionala)
Cotonou (sèti del govèrn e de las ambassadas)
 Botan Thimphu
 Bielorussia Minsk
 Birmania Naypyidaw
 Bolívia Sucre (constitucionala)
La Paz (sèti del govèrn e de las ambassadas)
 Bòsnia e Ercegovina Sarajevo
 Botswana Gaborone
  Brasil Brasília
 Brunei Bandar Seri Begawan
 Bulgaria Sòfia
 Burkina Faso Ouagadougou
 Burundi Bujumbura
 Cambòtja Phnom Penh
 Cameron Yaoundé
  Canadà Ottawa
 Cap Verd Praia
 Centrafrica Bangui
 Chile Santiago
  China Pequin
 Chipre Nicosia
 Colómbia Bogotà
 Comòras Moròni
  Republica Democratica de Còngo Kinshasa
  Republica de Còngo Brazzaville
 Corèa del Nòrd Pyeongyang
 Corèa del Sud Seol
 Còsta Rica San José
 Còsta d'Evòri Yamoussoukro (politica)
Abidjan (sèti de las ambassadas)
 Croàcia Zagrèb
 Cuba L'Avana
 Danemarc Copenaga
 Jiboti Jiboti
 Republica Dominicana Sant Domingo
 Dominica Roseau
 Egipte Lo Caire
 Emirats Arabis Units Abu Dhabi
 Eqüator Quito
 Eritrèa Asmara
  Espanha Madrid
 Estònia Tallinn
  Estats Units Washington
eSwatini Mbabane (administrativa e judiciària)
Lobamba (legislativa)
 Etiopia Addis Abeba
 Fiji Suva
 Finlàndia Helsinki
  França París
 Gabon Liuravila
 Gàmbia Banjul
 Georgia Tbilissi
 Ghana Accra
 Grècia Atenas
 Grenada Saint George's
 Guatemala Guatemala
 Guinèa Conakry
 Guinèa Bissau Bissau
 Guinèa Eqüatoriala Malabo
 Guyana Georgetown
 Haití Port-au-Prince
 Honduras Tegucigalpa
 Ongria Budapèst
 Índia New Delhi
 Indonesia Jakarta
 Iraq Bagdad
 Iran Teheran
 Irlanda Dublin
 Islàndia Reykjavík
  Israèl Tel Aviv (capitala reconeguda per la comunautat internacionala)
Jerusalèm (capitala autorevendicada non reconeguda per la comunautat internacionala)
  Itàlia Roma
 Jamaica Kingston
  Japon Tòquio
 Jordania Amman
 Cazacstan Astana
 Kenya Nairobi
 Quirguizstan Bishkek
 Kiribati Tarawa Sud
 Kowait Kowait
 Laos Viengchan
 Lesotho Maseru
 Letònia Riga
 Liban Beirot
 Libèria Monròvia
 Libia Trípol
 Liechtenstein Vaduz
 Lituània Vilnius
 Luxemborg Luxemborg
 Republica de Macedònia Skopje
 Madagascar Antananarivo
 Malàisia Kuala Lumpur
 Malawi Lilongwe
 Maldivas Malé
 Mali Bamako
 Malta La Valeta
 Marròc Rabat
 Illas Marshall Majuro
 Maurici Port Louis
 Mauritània Nouakchott
 Mexic Ciutat de Mexic
 Micronesia Palikir
 Moldàvia Chişinău
 Mónegue Mónegue
 Mongolia Ulaan Baatar
 Montenegro Podgorica
 Moçambic Maputo
 Namibia Windhoek
 Nauru Yaren (capitala de facto)
 Nepal Katmandó
 Nicaragua Managua
 Nigèr Niamey
 Nigèria Abuja
 Norvègia Òslo
 Nòva Zelanda Wellington
 Oman Mascate
 Oganda Kampala
 Ozbequistan Tashkent
 Paquistan Islamabad
 Belau Koror (abans octobre 2006)
Melekeok
 Panamà Ciutat de Panamà
 Papoa-Nòva Guinèa Port Moresby
 Paraguai Asunción
 Païses Basses Amsterdam (constitucionala)
L'Aia (residéncia del sobeiran, sèti del govèrn, del Parlament, de las ambassadas)
 Peró Lima
 Filipinas Manila
 Polonha Varsòvia
 Portugal Lisbona
 Republica Chèca Praga
 Qatar Doha
 Romania Bucarèst
 Reialme Unit Londres
 Russia Moscòu
 Rwanda Kigali
 Sant Cristòl e Nevis Basseterre
 Santa Lúcia Castries
 Sant Marin Sant Marin
 Sant Vincenç e las Grenadinas Kingstown
 Illas Salamon Honiara
 Lo Salvador San Salvador
 Samoa Apia
 São Tomé e Príncipe São Tomé
 Senegal Dakar
 Serbia Belgrad
 Seichèlas Victòria
 Sierra Leone Freetown
 Singapor Singapor
 Eslovaquia Bratislava
 Eslovènia Ljubljana
 Somalia Mogadishu
 Sodan Khartom
 Sri Lanka Colombo (economica)
Sri Jayawardenepura (oficiala)
  Suècia Estocòlme
 Soïssa Bèrna
 Surinam Paramaribo
 Siria Damasc
 Taiwan Taipei
 Tatgiquistan Doshambe
 Tanzania Dar es Salaam (administrativa, sèti de las ambassadas)
Dodoma (oficiala)
  Chad N'Djamena
 Tailàndia Bangkòk
 Timòr Èst Dili
 Tògo Lomé
 Tònga Nuku'alofa
 Trinitat e Tobago Port of Spain
 Tunisia Tunis
 Turcmenistan Ashgabat
 Turquia Ankara
 Tuvalu Funafuti
 Ucraïna Kyiiv
 Uruguai Montevideo
 Vanuatu Port Vila
 Veneçuèla Caracas
 Vietnam Hanòi
 Iemèn Sanaa
 Zambia Lusaka
 Zimbabwe Harare

Vejatz tanbenModificar