Dobrir lo menú principal

Lista dels païses per superfícia

lista d'un projècte Wikimèdia
Mapamundi per superfícia.

Aquí una lista dels païses del mond ordenats per superfícia. Las donadas fan servir lo sistèma metric internacional. Las superfícias incluson las aigas interioras (lacs, sanhas, rius).

Lista de païses segon la superfíciaModificar

Los païses s'enumeran segon l'aira totala que governan. Aquò inclutz lo país principal e las províncias autònomas, enclavaments, territòris autònoms e nacions.

Pos País Superfícia (km²)
1  Russia 17.075.200
2   Canadà 9.976.140
3   Estats Units 9.629.091
4   China 9.596.960
5   Brasil 8.514.876
6   Austràlia 7.686.850
-  Union Europèa 4.324.782
7  Índia 3.287.590
8  Argentina 2.766.890
9  Cazacstan 2.727.300
10  Argeria 2.381.740
11   Republica Democratica de Còngo 2.345.410
12  Arabia Saudita 2.218.000
13  Mexic 1.972.550
14  Indonesia 1.904.556
15  Sodan 1 886 068
16  Libia 1.759.540
17  Iran 1.648.000
18  Mongolia 1.565.000
19  Peró 1.285.220
20   Chad 1.284.000
21  Nigèr 1.267.000
22  Angòla 1.246.700
23  Mali 1.240.000
24  Sud-Africa 1.219.912
25  Colómbia 1.138.910
26  Etiopia 1.127.127
27  Bolívia 1.098.580
28  Mauritània 1.030.700
29  Egipte 1.001.450
30  Tanzania 948.087
31  Nigèria 923.768
32  Veneçuèla 912.050
33  Namibia 825.418
34  Paquistan 803.940
35  Moçambic 801.590
36  Turquia 780.580
37  Chile 756.950
38  Zambia 752.614
39  Birmania 678.500
40  Afganistan 647.500
41  Somalia 637.657
42  Centrafrica 622.984
43   Sodan del Sud 619.745
44  Ucraïna 603.700
45  Botswana 600.370
46  Madagascar 587.040
47  Kenya 582.650
48   França 551.695
49  Iemèn 527.970
50  Tailàndia 514.000
51   Espanha 505.956
52  Turcmenistan 488.100
53  Cameron 475.440
54  Papoa-Nòva Guinèa 462.840
55   Suècia 449.964
56  Ozbequistan 447.400
57  Marròc 446.550
58  Iraq 437.072
-   Papoa Occidentala 420.540
59  Paraguai 406.750
60  Zimbabwe 390.580
61  Norvègia 324.220
62   Japon 377.835
63  Alemanha 357.021
64   Republica de Còngo 342.000
65  Finlàndia 337.030
66  Malàisia 329.750
67  Vietnam 329.560
68  Còsta d'Evòri 322.460
69  Polonha 312.685
70  Oman 309.500
71   Itàlia 301.230
72  Filipinas 300.000
73  Eqüator 283.560
74  Burkina Faso 274.200
75  Nòva Zelanda 268.680
76  Gabon 267.667
77  Guinèa 245.857
-  Reialme Unit 244.820
78  Ghana 238.540
79  Romania 237.500
80  Laos 236.800
81  Oganda 236.040
82  Guyana 214.970
83  Bielorussia 207.600
84  Quirguizstan 198.500
85  Senegal 196.190
86  Siria 185.180
87  Cambòtja 181.040
88  Uruguai 176.220
89  Tunisia 163.610
90  Surinam 163.270
91  Bangladèsh 144.000
92  Tatgiquistan 143.100
93  Nepal 140.800
94  Grècia 131.940
95  Nicaragua 129.494
96  Eritrèa 121.320
97  Corèa del Nòrd 120.540
98  Malawi 118.480
99  Benin 112.620
100  Honduras 112.090
101  Libèria 111.370
102  Bulgaria 110.910
103  Guatemala 108.890
104  Islàndia 103.000
106  Cuba 100.860
107  Corèa del Sud 98.480
108  Ongria 93.030
109  Portugal 88.941
110  Jordania 92.300
111  Azerbaitjan 86.600
112  Àustria 83.858
113  Emirats Arabis Units 82.880
114  Republica Chèca 78.866
-   Escòcia 78.772
115  Panamà 78.200
1  Serbia 77.474
116  Sierra Leone 71.740
117  Irlanda 70.273
118  Georgia 69.700
119  Sri Lanka 65.610
120  Lituània 65.200
121  Letònia 64.589
122  Tògo 56.785
123  Croàcia 56.542
124  Bòsnia e Ercegovina 51.129
125  Còsta Rica 51.100
126  Eslovaquia 48.845
127  Republica Dominicana 48.730
128  Botan 47.000
129  Estònia 45.226
130  Danemarc 43.094
131  Païses Basses 41.526
132  Soïssa 41.290
133  Guinèa Bissau 36.120
134  Taiwan 35.980
135  Moldàvia 33.843
-   Catalonha 31.985
136   Belgica 30.528
137  Lesotho 30.355
138  Armenia 29.800
139  Albania 28.748
140  Illas Salamon 28.450
141  Guinèa Eqüatoriala 28.051
142  Burundi 27.830
143  Haití 27.750
144  Rwanda 26.338
145  Macedònia del Nòrd 25.333
146  Belize 22.966
147  Jiboti 22.000
148  Lo Salvador 21.040
149   Israèl 20.770
150  Eslovènia 20.253
151  Fiji 18.270
152  Kowait 17.820
153  eSwatini 17.363
154  Timòr Èst 14.874
155  Bahamas 13.940
1--  Montenegro 13.812
156  Vanuatu 12.200
157  Qatar 11.437
158  Gàmbia 11.300
159  Jamaica 10.990
1-- Cossòva 10.908
160  Liban 10.452
161  Chipre 9.250
162  Brunei 5.770
163  Trinitat e Tobago 5.128
-   Ryukyu 4.642
164  Cap Verd 4.033
165  Samoa 2.860
166  Luxemborg 2.586
167  Comòras 2.170
168  Maurici 1.860
169  São Tomé e Príncipe 1.001
170  Dominica 754
171  Tònga 748
172  Kiribati 717
173  Singapor 707,1
174  Micronesia 702
175  Bahrayn 665
176  Santa Lúcia 620
177  Seichèlas 455
178  Andòrra 468
179  Belau 458
180  Antigua e Barbuda 442
181  Barbados 430
182  Sant Vincenç e las Grenadinas 389
183  Grenada 340
184  Malta 316
185  Maldivas 300
186  Sant Cristòl e Nevis 261
187  Illas Marshall 181
188  Liechtenstein 160
189  Sant Marin 61,2
190  Tuvalu 26
191  Nauru 21
192  Mónegue 1,95
193  Vatican 0,44