Lista dels païses per populacion

lista d'un projècte Wikimèdia

Vaquí la 'lista dels païses per populacion'. Las donadas son tiradas del CIA World Factbook millesim 2005 e son a jorn a comptar de febrièr de 2005.

Las dependéncias e los territòris que lor indepéndencia es generalament pas reconeguda son indicats en italica, jol país que li son generalament restacats (çaquelà aqueste article pren pas posicion suls estatuts d'aquestes territòris). Cèrtas entitats son tanben mencionadas a títol de comparason. Son tanben indicadas en italica e son pas presas en compte dins lo classament dels païses.

Las variantas pertocant la denominacion dels païses se pòdon trobar dins la lista dels païses del mond.

Classament per populacion totalaModificar

País Populacion Remarcas
Mond entièr
6 372 797 742
1
  China
Total
1 306 313 812
22 894 384
6 855 125
445 286
1 336 508 607
  • País pus poblat d'Asia
  • Se se considerava lo territòri contrarotlat per la Republica de China—uèi redusit a l'illa de Taiwan—coma independent, seriá classada 48en.
2
 Índia
1 080 264 388
*
 Union Europèa
456 285 839
3
  Estats Units
Total
295 734 134
3 916 632
168 564
108 708
80 362
57 881
300 066 281
4
 Indonesia
241 973 879
5
  Brasil
186 112 794
6
 Paquistan
162 419 946
7
 Bangladèsh
144 319 628
8
 Russia
143 420 309
  • La populacion russa viu a 75 % dins la partida europèa de Russia, çò que ne fa lo territòri europèu pus poblat.
9
 Nigèria
128 771 988
10
  Japon
127 417 244
11
 Mexic
106 202 903
12
 Filipinas
87 857 473
13
 Vietnam
83 535 576
14
 Alemanha
82 431 390
  • País pus poblat d'Euròpa, se se compta pas Russia.
15
 Egipte
77 505 756
16
 Etiopia
73 053 286
17
 Turquia
69 660 559
18
 Iran
68 017 860
19
 Tailàndia
65 444 371
20
  França
Total
61 044 684
776 948
448 713
432 900
270 485
216 494
195 506
193 633
16 025
7 012
63 587 700
21
 Reialme Unit
Total
60 441 457
65 365
44 270
27 884
20 556
22 187
13 254
9 341
7 460
2 967
46
60 654 787
90 812
75 049
65 228
  • Guernesei, Jersei e l'Illa de Man son pas membres del Reialme Unit, mas de dependéncias de la Corona britanica. Renjadas aicí per de rasons practicas, son pas presas en compte dins lo total de la populacion.
22
  Republica Democratica de Còngo
58 317 930
23
  Itàlia
58 103 033
24
 Corèa del Sud
48 422 644
25
 Ucraïna
47 425 336
26
 Sud-Africa
44 344 136
27
  Espanha
43 197 684
28
 Colómbia
42 954 279
29
 Birmania
42 909 464
30
 Sodan
40 187 486
31
 Argentina
39 537 943
32
 Polonha
38 635 144
33
 Tanzania
36 766 356
34
 Kenya
33 829 590
35
 Argeria
33 200 000
36
  Canadà
32 805 041
37
 Afganistan
29 928 987
38
 Marròc
29 891 708
373 008
39
 Peró
27 925 628
40
 Nepal
27 676 547
41
 Oganda
27 269 482
42
 Ozbequistan
26 851 195
43
 Arabia Saudita
26 417 599
44
 Iraq
26 074 906
45
 Veneçuèla
25 375 281
46
 Malàisia
23 953 136
47
 Corèa del Nòrd
22 912 177
48
 Romania
22 329 977
49
 Ghana
21 029 853
50
 Iemèn
20 727 063
51
  Austràlia
Total
20 090 437
1 828
628
361
20 093 254
52
 Sri Lanka
20 064 776
53
 Moçambic
19 406 703
54
 Siria
18 448 752
55
 Madagascar
18 040 341
56
 Còsta d'Evòri
17 298 040
57
 Païses Basses
Total
16 407 491
219 958
71 566
16 699 015
58
 Cameron
16 380 005
59
 Chile
15 980 912
60
 Cazacstan
15 185 844
61
 Guatemala
14 655 189
62
 Burkina Faso
13 925 313
63
 Cambòtja
13 607 069
64
 Eqüator
13 363 593
65
 Zimbabwe
12 746 990
66
 Mali
12 291 529
67
 Malawi
12 158 924
68
 Nigèr
11 665 937
69
 Cuba
11 346 670
70
 Zambia
11 261 795
71
 Angòla
11 190 786
72
 Senegal
11 126 832
73
 Serbia e Montenegro
10 829 175
74
 Grècia
10 668 354
75
 Portugal
10 566 212
76
  Belgica
10 364 388
77
 Bielorussia
10 300 483
78
 Republica Chèca
10 241 138
79
 Tunisia
10 074 951
80
 Ongria
10 006 835
81
  Chad
9 826 419
82
 Guinèa
9 467 866
83
  Suècia
9 001 774
84
 Republica Dominicana
8 950 034
85
 Bolívia
8 857 870
86
 Somalia
8 591 629
87
 Rwanda
8 440 820
88
 Àustria
8 184 691
89
 Haití
8 121 622
90
 Azerbaitjan
7 911 974
91
 Soïssa
7 489 370
92
 Benin
7 460 025
93
 Bulgaria
7 450 349
94
 Tatgiquistan
7 163 506
95
 Honduras
6 975 204
96
  Israèl
6 933 100
2 385 615
1 376 289
  • La  Palestina, que seriá compausada de la Faissa de Gaza e de Cisjordania, auriá 3 761 904 abitants.
  • L'ensemble Israèl-Palestina atenh 10 695 004 abitants.
97
 Lo Salvador
6 704 932
98
 Burundi
6 370 609
99
 Paraguai
6 347 884
100
 Laos
6 217 141
101
 Sierra Leone
6 017 643
102
 Libia
5 765 563
103
 Jordania
5 759 732
104
 Tògo
5 681 519
105
 Papoa-Nòva Guinèa
5 545 268
106
 Nicaragua
5 465 100
107
 Danemarc
Total
5 432 335
56 375
46 962
5 535 672
108
 Eslovaquia
5 431 363
109
 Finlàndia
5 223 442
110
 Quirguizstan
5 146 281
111
 Turcmenistan
4 952 081
112
 Georgia
4 677 401
113
 Norvègia
4 593 041
114
 Eritrèa
4 561 599
115
 Moldàvia
4 455 421
116
 Croàcia
4 437 460
117
 Singapor
4 425 720
118
 Nòva Zelanda
Total
4 035 461
21 388
2 166
1 405
4 060 420
119
 Bòsnia e Ercegovina
4 025 476
120
 Còsta Rica
4 016 173
121
 Irlanda
4 015 676
122
 Liban
3 826 018
123
 Centrafrica
3 799 897
124
 Lituània
3 596 617
125
 Albania
3 563 112
126
 Libèria
3 482 211
127
 Uruguai
3 415 920
128
 Mauritània
3 086 859
129
 Panamà
3 039 150
130
 Oman
3 001 583
131
  Republica de Còngo
2 998 040
132
 Armenia
2 982 904
133
 Mongolia
2 791 272 |
134
 Jamaica
2 731 832
135
 Emirats Arabis Units
2 563 212
136
 Kowait
2 335 648
137
 Letònia
2 290 237
138
 Botan
2 232 291
139
 Republica de Macedònia
2 045 262
140
 Namibia
2 030 692
141
 Eslovènia
2 011 070
142
 Lesotho
1 867 035
143
 Botswana
1 640 115
144
 Gàmbia
1 593 256
145
 Guinèa Bissau
1 416 027
146
 Gabon
1 389 201
147
 Estònia
1 332 893
148
 Maurici
1 230 602
149
 Swaziland
1 173 900
150
 Trinitat e Tobago
1 088 644
151
 Timòr Èst
1 040 880
152
 Fiji
893 354
153
 Qatar
863 051
154
 Chipre
780 133
155
 Guyana
765 283
156
 Bahrayn
688 345
157
 Comòras
671 247
158
 Illas Salamon
538 032
159
 Guinèa Eqüatoriala
535 881
160
 Jiboti
476 703
161
 Luxemborg
468 571
162
 Surinam
438 144
163
 Cap Verd
418 224
164
 Malta
398 534
165
 Brunei
372 361
166
 Maldivas
349 106
  • País mens poblat d'Asia.
167
 Bahamas
301 790
168
 Islàndia
296 737
169
 Belize
279 457
170
 Barbados
279 254
171
 Vanuatu
205 754
172
 São Tomé e Príncipe
187 410
173
 Samoa
177 287
174
 Santa Lúcia
166 312
175
 Sant Vincenç e las Grenadinas
117 534
176
 Tònga
112 422
177
 Micronesia
108 105
178
 Kiribati
103 092
179
 Grenada
89 502
180
 Seichèlas
81 188
181
 Andòrra
70 549
182
 Dominica
69 029
183
 Antigua e Barbuda
68 722
184
 Illas Marshall
59 071
185
 Sant Cristòl e Nevis
38 958
186
 Liechtenstein
33 717
187
 Mónegue
32 409
188
 Sant Marin
28 880
189
 Belau
20 303
190
 Nauru
13 048
191
 Tuvalu
11 636
192
 Vatican
921

Vejatz tanbenModificar

Ligams extèrnesModificar