Lista de las listas

lista d'un projècte Wikimèdia
To validate.png

Aquesta lista de las listas es un omenatge a la novèla « La bibliotèca de Babel » de Jorge Luis Borges (dins son recuèlh Ficcions), descrivent una Bibliotèca infinida ; aquesta lista de las listas recampa de ligams vèrs de paginas que consistisson en una lista o que compòrtan una lista.

La lista es tanben un principi poetic practicat tre l'Edat Mejana. Eustache Deschamps e los retoricaires coma Jean Molinet ne son estats fervents, quitament coma l'Oulipo (Georges Perec, Raimond Queneau).

Es doncas la sola pagina que deuriá èsser autoreferenta.

Somari abreujat

Nuvola apps kalzium.pngSciéncias exactas e naturalasModificar

AstronomiaModificar

BotanicaModificar

  MatematicasModificar

FisicaModificar

QuimiaModificar

Sciéncias de la TèrraModificar

ZoologiaModificar

Vejatz tanben la seccion Agricultura e agronomia çai jos, per las listas d'animals d'elevatge.

Nuvola apps kdmconfig.pngSciéncias umanasModificar

Lengas e lingüisticaModificar

AntropologiaModificar

Listas tocant los pòbles :

IstòriaModificar

GeneralModificar

AntiquitatModificar

EgipteModificar

GrèciaModificar


RomaModificar

Edat MejanaModificar

Epoca modèrna Sègles XVI e XVIIIModificar

Listas de dirigentsModificar

Listas eclesiasticsModificar

SobeiransModificar

EmperairesModificar

ReisModificar

ReinasModificar

PrincesModificar

Grands-ducsModificar

Ducs, marqueses, comtes e baronsModificar

Ducs :

Comtes :


Feudals divèrsesModificar

Princes-electors germanicsModificar

PresidentsModificar

Primièrs ministres e caps de govèrnModificar

GovèrnModificar

Dirigents « protocollaris »Modificar

CònsolsModificar

SenatorsModificar

DeputatsModificar

PrefèctesModificar

MinistresModificar

Conselhièrs generalsModificar

AutresModificar

MilitarModificar

Guèrras de la Revolucion e de l'EmpèriModificar

PatriotismeModificar

Nuvola filesystems www.pngGeografiaModificar

Païses (Estats sobeirans)Modificar

Estats (non sobeirans), províncias, regionsModificar

Subdivisions d'OccitàniaModificar

Subdivisions pròprias d'OccitàniaModificar

Subdivisions de l'estat francésModificar

Subdivisions de l'estat italianModificar

Subdivisions de l'estat espanhòlModificar

Subdivisions d'EuròpaModificar

Subdivisions dels Estats UnitsModificar

Vilas e comunasModificar


Geografia fisicaModificar

Climatologia

Geologia


Monuments e edificisModificar

TerminologiaModificar

Nuvola filesystems folder home.pngPolitica, drech e societatModificar

EconomiaModificar

GeopoliticaModificar

InstitucionsModificar

DrechModificar

PersonalitatsModificar

Religions e mitologiasModificar

Paginas generalistasModificar

CristianismeModificar

CatolicismeModificar

IndoïsmeModificar

IslamModificar

Panteon egipcianModificar

Mitologia grègaModificar

RastafariModificar

Nuvola apps kcoloredit.pngArts e culturaModificar

Arts plasticasModificar

DançaModificar

CinèmaModificar

Musica e cantModificar

LiteraturaModificar

Lista d'autors / escrivans :

Lista d'autors per genre

Lista de libres :

Autres :

FilosofiaModificar

TeatreModificar

ArquitecturaModificar

PinturaModificar

EsculturaModificar

FotografiaModificar

Benda dessenhadaModificar

MangàModificar

DivèrsModificar

Gnome-fs-client.svgTecnicas e sciéncias aplicadasModificar

Agricultura e agronomiaModificar

EnergiaModificar

ElectronicaModificar

Informatica e InternetModificar

TelecomunicacionsModificar

TranspòrtModificar

AeronauticaModificar

AstronauticaModificar

AutomobilaModificar

Camin de fèrreModificar

Doas rodasModificar

Motòs, scooters : lista alfabetica de las marcas

MarinaModificar

DivèrsModificar

DivèrsModificar

Nuvola apps colors.pngVida vidanta e lésersModificar

Vida vidantaModificar

CosinaModificar

LésersModificar

InformationModificar

EspòrtsModificar

CiclismeModificar

RugbyModificar

FotbòlModificar

Formula 1Modificar

EsquiModificar

TennisModificar

Wikipedia-logo-v2-oc.svgWikipèdiaModificar