Wikipèdia:Lista dels portals

Los portals de Wikipèdia permeton d'estructurar la nebulosa dels articles a l'entorn d'un tèma donat. En efièch, al sen de Wikipèdia, las entresenhas son sovent dispersadas e es malaisit de las tornar trobar. Plan segur, existisson las categorias e la sistèma de lista, mas lor mòde de classament alfabetic ne fan mai que mai un indèx puslèu qu'un vertadièr esplech de presentacion ierarquic de l'informacion.

Per visualizar los bendèls, vejatz Modèls de ligam portal. Per la categoria, vejatz Categoria:Ligam portal. Abans d'apausar un bendèl ligam cap a un portal sus un article, legissètz Wikipèdia:Règla sus l'aposicion de ligams cap als portals.

Lista dels portals modificar

Vaquí la lista completa dels portals. Permet entre autre de calcular lo nombre exacte de portals de Wikipèdia en occitan. S'inscrivètz un portal novèl dins aquesta tièra, doblidetz pas de l'inscriure tanben dins la tièra de la categoria correspondenta (Portals de melhorar o Portals operacionals). Sola la tièra dels portals operacionals apareis dins la pagina de presentacion dels portals. Se desiratz prepausar un portal a la creacion, inscrivètz-lo dins la tièra dels portals venents.



Lo nombre de Portals es actualament de 44. S'aqueste nombre es pas exacte, o podètz modificar aicí.

Portals venents modificar

Atencion : Aquestes portals existisson pas encara. Se volètz crear un Portal, mercé de lo tranferir dins la lista "Esbòsses de portals"

A •

B •

C •

Portals de melhorar modificar

Aquestes portals existisson, mas son encara a l'estat d'esbòsses e se devon categorizar coma esbòs de Portal. Per defaut, los portals novèls o los portals pas categorizats son referenciats dins aquesta lista. S'estimatz que vòstre Portal es plenament operacional, mercé de le transferir dins la lista "Portals operacionals", de cambiar sa categoria per la categoria Portal e de doblidar pas de suprimir lo Portal en question dins la lista çaijós:

A •

B •

C •

D •

E •

Portals operacionals modificar

Aquestes portals sont jutjats plenament operacionals. Son los que son presentats en pagina d'acuèlh-comunautat. Se'apondètz un Portal dins aquesta seccion, doblidetz pas de l'apondre al modèl pr'amor qu'aparesca sus la pagina d'acuèlh (per modificar , clicatz aicí), de cambiar sa categoria per la categoria Portal (e, eventualament, la soscategoria correspondenta) e de suprimir lo Portal en question dins la lista d'origina.

Vejatz tanben modificar