Rocada de Tolosa

(Redirigit dempuèi Periferic de Tolosa)

La rocada de Tolosa, representa una cencha autorotièra de 35 quilomètres a l'entorn la vila de Tolosa, gaireben tot de 2×3 vias. Aquel anèl n'es pas vertadièrament un: s'agís de fach de doas brancas relgant l'A61 e l'A62, una passant a l'oèst de la vila (A620, ancian periferic oèst), l'autre passant à l'èst (A62-A61, ancian periferic èst). Las doas brancas son alara ligadas per de bretèlas permetent un continuament de circulacion. L'anèl interior (ont lo centre de la vila de Tolosa es a drecha en rodant) es nomenat uèi periferic interior. L'anèl exterior (ont la banlèga de la vila es a drecha en rodant) es nomenat lo periferic exterior. Un lògo especific foguèt creat per senhalar las sortidas, fa referéncia al sens de circulacion.

La rocada de Tolosa de nuèch, sortida 23
Simbòl del periferic

Sus tota la rocada, la velocitat es limitada a 90 km/h per las veituras e 80 km/h pels camions. Inicialament limitats respectivament a 110 km/h et 90 km/h, limit mes en plaça per lutar contra la pollucion [1].


Rocada oèst : A620 modificar

La rocada èst (A620) es en realitat una via rapida urbana religant l'A61 a l'A62 en contornant la vila par l'oèst. Al contrari de la rocada èst, pus recenta doncas mai a l'exterior de la vila, la rocada oèst travèrsa l'espaci urbanizat. Es de fach una seguida de vias rapidas agençadas dempuèi los ans 1970 puèi religadas entre elas per constituir una rocada evitant Tolosa. E dempuèi 1995 lo tronçon es totalament acabat amb la construccion d'un viaducte long e naut encambant la RN 20, de vias de tren e Garona.

Gaireben totes los 20 quilomètres del periferic oèst son de 2×3 vias. Lo Palais que correspond a la fin dels dos tronçons al sud de Tolosa al nivèl de la barrièra de peatge aguèron una restructuracion amb la mesa en plaça de passarèlas per melhorar la circulacion[2],[3].

Del nòrd al sud, la rocada oèst a dotze escambiadors:

La rocada èst: l'A61/A62 modificar

La rocada èst (o A61/A62) es una ligason entre A61 e A62 mesa en servici al començament dels ans 1990 per boclar l'anèl autorotièr permetent de contornar la vila de Tolosa. En primièr nomenat A612, lo tronçon foguèt renomat A621, puèi A61/62 quand la designacion A621 foguèt afectada a la via rapida Tolosa-Blanhac. Lo limit entre A61 e A62 es lo despart de l'A68 cap a Albi.

Es a 2×3 vias sus la totalitat de son percors e es concedit a las Autoroutes du Sud de la France. La majora partida de son traçat seguís la val d'Ers tèrme comunal entre Tolosa e Balmar.

Del sud al nòrd, lo periferic a uèit escambiadors:

Luòcs sensibles modificar

(los luòc d'engorgament e penjals dangieroses)

  • la dintrada sul periferic exterior (o oèst) en venent de Bordèu per l'A62. Aprèp lo peatge, la seccion mai estrecha e causa d'engorgament.
  • la bretèla permetent lo continuament del periferic exterior al nòrd de Tolosa.
  • l'A620 (periferic exterior) al nivèl de la sortida 25 (cap a A64), l'engorgament pòt remontar fins a la sortida 27
  • lo jonhent A620 - A624 dins ambedós senses.
  • la sortida 33 en venant del periferic interior. En mai, lo caireforc en naut de la bretèla es fòrça mal concebut per anar endadòm mai que cap a l'anciana N20 (o avenguda dels Estats Units)
  • Pendent las oras de punta en serrada, comptar entre 30 e 40 minutas per anar dels Ponts Bessons sortida n°30 a Empalot sortida n°24
  • e mai

De notar que lo mendre accident pendent las oras de puntas (7 h-9 h 30 e 16 h 30-19 h 30) provòca totjorn un engorgament sul periferic.

Amb 140 000 vehicules per jorn lo lindal d'una 2×3 vias es sovent passat.


Nòtas e referéncias modificar

  1. PDF Arrêté préfectoral de réduction permanente de la vitesse sur le périphérique toulousain
  2. (fr)Contrat du Palays
  3. Présentation du projet

Vejatz tanben modificar

Ligams extèrnes modificar