Montaudran es un quartièr pauc dens de Tolosa situat al sud-èst de la vila, fins a Ers. Es celèbre mercé a la companhiá de l'Aéropostale e son aerodròm que foguèt lo luòc de partença dels davancièrs de l’aeronautica entre 1917 e 1933 per las primièras e las mai longas de las linhas aerianas comercialas amb de vòls postals cap a Casablanca, Dakar... puèi cap a l'America del Sud.

La glèisa de Montaudran

L'aerodròm modificar

 
La pista de l'aerodròm en 2010

La pista d'aquel aerodròm traversada per una rota es situada un pauc al sud de la via de tren Tolosa - Narbona e parallèla a aquela. Fins als ans 1970, las usinas Louis Breguet utilizavan aquela coma pista d'envòl e d'aterratge e pista d'ensag d'avions de reparar (alara que la construccion d'avions ja se fasiá a Colomièrs). Lo darrièr envòl d'un avion data del 18 de decembre de 2003[1].

Urbanisme modificar

Aquel quartièr es en renovèlament urban total. De lotjaments se construsisson fòrça lèu alara que se preparan a recebre lo site d'Aerospace Campus sus l'anciana pista d'aviacion entre la via de tren e la rocada, qu'ambiciona de devenir lo campus pus performent d'Euròpa dins lo domeni de l'aerospaciala amb entre autres lo futur sèti de Galileo.

Ligasons modificar

Lo quartièr es desservit per:

  • la gara SNCF de Montaudran
  • Las linhas de bus Tisséo 51 68 e 108
  • Possibilitat de novèla ligason amb per exemple lo tram

Ligams extèrnes modificar

 

Wikimedia Commons prepausa de documents multimèdia liures sus Montaudran.

Notas modificar

  1. https://web.archive.org/web/20160306132823/http://sud-aerien.org/breve611.html