Lista dels Presidents del Conselh d'Itàlia

lista d'un projècte Wikimèdia
Bandièra del Primièr Ministre d'Itàlia.

Vaquí la lista dels Presidents del Conselh (primièrs ministres) d'Itàlia dempuèi lo començament de l'unificacion del país, en 1861 fins a uèi.

Renhe d'Itàlia (1861 fins a 1945)Modificar

Num. (Rep.) Durada del mandat Primièr Ministre Partit
1. 17 de març - 6 de junh de 1861 Camillo Benso comte de Cavour PLCI
2. 6 de junh de 1861 - 4 de març de 1862 Bettino Ricasoli PLCI
3. 4 de març - 9 de decembre de 1862 Urbano Rattazzi PDI
4. 9 de decembre de 1862 - 24 de març de 1863 Luigi Carlo Farini PLCI
5. 24 de març de 1863 - 23 de setembre de 1864 Marco Minghetti PLCI
6. 23 de setembre de 1864 - 17 de junh de 1866 Alfonso Ferrero, Cavaliere La Marmora PLCI
7 17 de junh de 1866 - 11 d'abril de 1867 Bettino Ricasoli (segond còp) PLCI
8. 11 d'abril de 1867 - 27 d'octobre de 1867 Urbano Rattazzi (segond còp) PDI
9. 27 d'octobre de 1867 - 14 de decembre de 1869 Federico Luigi, Conte Menabrea PLCI
10. 14 de decembre de 1869 - 10 de julhet de 1873 Giovanni Lanza PLCI
11. 10 de julhet de 1873 - 25 de març de 1876 Marco Minghetti (segond còp) PLCI
12. 25 de març de 1876 - 24 de març de 1878 Agostino Depretis PDI
13. 24 de març de 1878 - 19 de decembre de 1878 Benedetto Cairoli PDI
14. 19 de decembre de 1878 - 14 de julhet de 1879 Agostino Depretis (segond còp) PDI
15. 14 de julhet de 1879 - 29 de mai de 1881 Benedetto Cairoli (segond còp) PDI
16. 29 de mai de 1881 - 29 de julhet de 1887 Agostino Depretis (tresen còp) PDI
17. 29 de julhet de 1887 - 6 de febrièr de 1891 Francesco Crispi PDI
18. 6 de febrièr de 1891 - 15 de mai de 1892 Antonio Starabba, Marchese di Rudinì PLCI
19. 15 de mai de 1892 - 15 de decembre de 1893 Giovanni Giolitti PLI
20. 15 de decembre de 1893 - 10 de març de 1896 Francesco Crispi (segond còp) PDI
21. 10 de març de 1896 - 29 de junh de 1898 Antonio Starabba, Marchese di Rudinì (segond còp) PLCI
22. 29 de junh de 1898 - 24 de junh de 1900 Luigi Pelloux PLCI
23. 24 de junh de 1900 - 15 de febrièr de 1901 Giuseppe Saracco PDI/PLI
24. 15 de febrièr de 1901 - 3 de novembre de 1903 Giuseppe Zanardelli PLI
25. 3 de novembre de 1903 - 12 de març de 1905 Giovanni Giolitti (segond còp) PLI
26. 12 de març de 1905 - 28 de març de 1905 Tommaso Tittoni PLCI
27. 28 de març de 1905 - 8 de febrièr de 1906 Alessandro Fortis PLI
28. 8 de febrièr de 1906 - 29 de mai de 1906 Sidney Sonnino PLCI
29. 29 de mai de 1906 - 11 de decembre de 1909 Giovanni Giolitti (tresen còp) PLI
30. 11 de decembre de 1909 - 31 de març de 1910 Sidney Sonnino (segond còp) PLCI
31. 31 de març de 1910 - 30 de març de 1911 Luigi Luzzatti PLI
32. 30 de març de 1911 - 21 de març de 1914 Giovanni Giolitti (4en còp) PLI
33. 21 de març de 1914 - 18 de junh de 1916 Antonio Salandra PLCI
34. 18 de junh de 1916 - 29 d'octobre de 1917 Paolo Boselli PLCI
35. 29 d'octobre de 1917 - 23 de junh de 1919 Vittorio Emanuele Orlando ?
36. 23 de junh de 1919 - 15 de junh de 1920 Francesco Saverio Nitti PR
37. 15 de junh de 1920 - 4 de julhet de 1921 Giovanni Giolitti (5en còp) PLI
38. 4 de julhet de 1921 - 26 de febrièr de 1922 Ivanoe Bonomi PRSI
39. 26 de febrièr de 1922 - 31 d'octobre de 1922 Luigi Facta PLI
40. 31 d'octobre de 1922 - 25 de julhet de 1943 Benito Mussolini (Il Duce) PNFI
41. 25 de julhet de 1943 - 18 de junh de 1944 General Pietro Badoglio (Govèrn Militar Provisòri) Cap
42. 18 de junh de 1944 - 19 de junh de 1945 Ivanoe Bonomi (segond còp) PLDI
43. 19 de junh de 1945 - 8 de decembre de 1945 Ferruccio Parri PAI

Republica d'Itàlia (1945 fins a uèi)Modificar

Num. (Rep.) Durada del mandat Primièr Ministre Partit
44. (1.) 8 de decembre de 1945 - 2 d'agost de 1953 Alcide De Gasperi DCI
45. (2.) 2 d'agost de 1953 - 12 de genièr de 1954 Giuseppe Pella DCI
46. (3.) 12 de genièr de 1954 - 8 de febrièr de 1954 Amintore Fanfani DCI
47. (4.) 8 de febrièr de 1954 - 2 de julhet de 1955 Mario Scelba DCI
48. (5.) 2 de julhet de 1955 - 15 de mai de 1957 Antonio Segni DCI
49. (6.) 15 de mai de 1957 - 1èr de julhet de 1958 Adone Zoli DCI
50. (7.) 1 de julhet de 1958 - 15 de febrièr de 1959 Amintore Fanfani (segond còp) DCI
51. (8.) 15 de febrièr de 1959 - 23 de març de 1960 Antonio Segni (segond còp) DCI
52. (9.) 23 de març de 1960 - 26 de julhet de 1960 Fernando Tambroni-Armaroli DCI
53. (10.) 26 de julhet de 1960 - 21 de junh de 1963 Amintore Fanfani (tresen còp) DCI
54. (11.) 21 de junh de 1963 - 4 de decembre de 1963 Giovanni Leone DCI
55. (12.) 4 de decembre de 1963 - 24 de junh de 1968 Aldo Moro DCI
56. (13.) 24 de junh de 1968 - 12 de decembre de 1968 Giovanni Leone (segond còp) DCI
57. (14.) 12 de decembre de 1968 - 6 d'agost de 1970 Mariano Rumor DCI
58. (15.) 6 d'agost de 1970 - 17 de febrièr de 1972 Emilio Colombo DCI
59. (16.) 17 de febrièr de 1972 - 7 de julhet de 1973 Giulio Andreotti DCI
60. (17.) 7 de julhet de 1973 - 23 de novembre de 1974 Mariano Rumor (segond còp) DCI
61. (18.) 23 de novembre de 1974 - 29 de julhet de 1976 Aldo Moro (segond còp) DCI
62. (19.) 29 de julhet de 1976 - 4 d'agost de 1979 Giulio Andreotti (segond còp) DCI
63. (20.) 4 d'agost de 1979 - 18 d'octobre de 1980 Francesco Cossiga DCI
64. (21.) 18 d'octobre de 1980 - 28 de junh de 1981 Arnaldo Forlani DCI
65. (22.) 28 de junh de 1981 - 1 de decembre de 1982 Giovanni Spadolini PRI
66. (23.) 1 de decembre de 1982 - 4 d'agost de 1983 Amintore Fanfani (4en còp) DCI
67. (24.) 4 d'agost de 1983 - 17 d'abril de 1987 Bettino Craxi PSI
68. (25.) 17 d'abril de 1987 - 28 de julhet de 1987 Amintore Fanfani (5en còp) DCI
69. (26.) 28 de julhet de 1987 - 13 d'abril de 1988 Giovanni Goria DCI
70. (27.) 13 d'abril de 1988 - 22 de julhet de 1989 Ciriaco De Mita DCI
71. (28.) 22 de julhet de 1989 - 24 d'abril de 1992 Giulio Andreotti (tresen còp) DCI
72. (29.) 24 d'abril de 1992 - 28 d'abril de 1993 Giuliano Amato PSI
73. (30.) 28 d'abril de 1993 - 10 de mai de 1994 Carlo Azeglio Ciampi Cap
74. (31.) 10 de mai de 1994 - 17 de genièr de 1995 Silvio Berlusconi FI
75. (32.) 17 de genièr de 1995 - 17 de mai de 1996 Lamberto Dini La Margarida
76. (33.) 17 de mai de 1996 - 21 d'octobre de 1998 Romano Prodi L'Ulivo
77. (34.) 21 d'octobre de 1998 - 25 d'abril de 2000 Massimo D'Alema PDS
78. (35.) 25 d'abril de 2000 - 11 de junh de 2001 Giuliano Amato (segond còp) Cap
79. (36.) 11 de junh de 2001 - 17 de mai de 2006 Silvio Berlusconi (segond còp) FI
80. (37.) 17 de mai de 2006 - 8 de mai de 2008 Romano Prodi (segond còp) L'Ulivo/PD
81. (38.) 8 de mai de 2008 - 16 de novembre de 2011 Silvio Berlusconi (3en còp) PdL
82. (39.) 16 de novembre de 2011 - 28 d'abril de 2013 Mario Monti cap
83. (40.) 28 d'abril de 2013 - 21 de març de 2014 Enrico Letta PD
84. (41.) 21 de març de 2014 - 12 de decembre de 2016 Matteo Renzi PD
85. (42.) 12 de decembre de 2016 - uèi Paolo Gentiloni PD

Vejatz tanbenModificar