Introduccion

La societat civila, es lo domeni de la vida sociala umana organizada qu'es volontària, largament autosufisent e autonòm de l'Estat. Una eleccion es un dels eveniments principals ont la societat civila se tròba mobilizada, en particular a travèrs l'educacion de l'electorat.

La societat civila es abans tot la totalitat dels ciutadans d'una comuna, d'una region, d'un Estat-nacion o - ara - de l'Union Europèa. Çaqulà, dins la practica, aquestes agisson pas individualament mas dins lo quadre associatiu. Una tala associacion pòt èsser considerada representativa a condicion que siá estada constituida sus la basa de la volontat e dels interèsses pròpris dels ciutadans que se declaran formalament e juridicament membres de l'associacion.

La societat umana, es associada a las culturas de l'espècia umana (homo sapiens) sus la biosfèra. Reconeguda dins lo phyllum de las espècias, la socializacion umana dins l'abitat es en rapòrt amb la gregaritat naturala de l'espècia. La societat umana s'adapta globalament a l'environament biofisic e uman local. La societat umana amb sa natura culturala, participa a la difusion de las coneissenças, de las sciéncias, de l'ecologia umana e de la comprenenson dels ròtles ecologics dels individús que compausan l'espècia. La societat umana s'ocupa de la gestion de sabers dins l'administracion de las societats.


Lo portal societat

Drech Economia Educacion Politica Religion
Escritura Literatura Lengas Occitan Esperanto
Las Femnas LGBT Umanitari Minoritats Entrepresas
Sociologia Biografia Mestièrs Transpòrts Cultura
Francmaçonariá