Dobrir lo menú principal

Lista dels primièrs ministres de Finlàndia

lista d'un projècte Wikimèdia
Blason del primièr ministre de Finlàndia.

Lo primièr ministre (en finlandés: (Suomen) pääministeri) es lo cap de govèrn de Finlàndia.

Vaquí la lista de primièrs ministres de Finlàndia aprèp l'independéncia, lo 1917, fins a uèi.

PartitsModificar

  •       Kansallinen Kokoomus/Samlingspartiet
  •      Suomen Keskusta
  •       sosiaalidemokraatit
  •      Kansallinen Edistyspuolue
  •      Nuorsuomalainen Puolue
  •      Partit finlandés
  •       cap
  • # Nom Començament de govèrn Fin de govèrn Partit
    1. Pehr Evind Svinhufvud (1èr còp)   27 de novembre de 1917 27 de mai de 1918 Nuorsuomalainen Puolue
    2. Juho Kusti Paasikivi (1èr còp)   27 de mai de 1918 27 de novembre de 1918 vanhasuomalaiset
    ("Partit finlandés")
    3. Lauri Ingman (1èr còp)   27 de novembre de 1918 17 d'abril de 1919 Kansallinen Kokoomus/Samlingspartiet
    (coalicion nacionala)
    4. Kaarlo Castrén   17 d'abril de 1919 15 d'agost de 1919 Kansallinen Edistyspuolue
    5. Juho Vennola (1èr còp)   15 d'agost de 1919 15 de març de 1920 Kansallinen Edistyspuolue
    6. Rafael Erich   15 de març de 1920 9 d'abril de 1921 Kansallinen Kokoomus/Samlingspartiet
    (coalicion nacionala)
    7. Juho Vennola (2nd còp)   9 d'abril de 1921 2 de junh de 1922 Kansallinen Edistyspuolue
    8. Aimo Cajander (1èr còp)   2 de junh de 1922 14 de novembre de 1922 cap
    9. Kyösti Kallio (1èr còp)   14 de novembre de 1922 18 de genièr de 1924 Suomen Keskusta
    10. Aimo Cajander (2nd còp)   18 de genièr de 1924 31 de mai de 1924 cap
    11. Lauri Ingman (2nd còp)   31 de mai de 1924 31 de març de 1925 Kansallinen Kokoomus/Samlingspartiet
    (coalicion nacionala)
    12. Antti Tulenheimo   31 de març de 1925 31 de decembre de 1925 Kansallinen Kokoomus/Samlingspartiet
    (coalicion nacionala)
    13. Kyösti Kallio (2nd còp)   31 de decembre de 1925 13 de decembre de 1926 Suomen Keskusta
    14. Väinö Tanner   13 de decembre de 1926 17 de decembre de 1927 sosiaalidemokraatit
    15. Juho Sunila (1èr còp)   17 de decembre de 1927 22 de decembre de 1928 Suomen Keskusta
    16. Oskari Mantere   22 de decembre de 1928 16 d'agost de 1929 Kansallinen Edistyspuolue
    17. Kyösti Kallio (2nd còp)   16 d'agost de 1929 4 de julhet de 1930 Suomen Keskusta
    18. Pehr Evind Svinhufvud (2nd còp)   4 de julhet de 1930 18 de febrièr de 1931 Kansallinen Kokoomus/Samlingspartiet
    (coalicion nacionala)
    19. Juho Vennola (3en còp, provizora)   18 de febrièr de 1931 21 de març de 1931 Kansallinen Edistyspuolue
    20. Juho Sunila (2nd còp)   21 de març de 1931 14 de decembre de 1932 Suomen Keskusta
    21. Toivo Mikael Kivimäki   14 de decembre de 1932 7 d'octobre de 1936 Kansallinen Edistyspuolue
    22. Kyösti Kallio (3en còp)   7 d'octobre de 1936 17 de febrièr de 1937 Suomen Keskusta
    23. Rudolf Holsti (provizora)   17 de febrièr de 1937 12 de març de 1937
    24. Aimo Cajander (3en còp)   12 de març de 1937 1 de decembre de 1939 Kansallinen Edistyspuolue
    25. Risto Ryti   1 de decembre de 1939 19 de decembre de 1940 Kansallinen Edistyspuolue
    26. Karl Rudolf Walden (provizora)   19 de decembre de 1940 4 de genièr de 1941
    27. Johan Wilhelm Rangell   4 de genièr de 1941 5 de març de 1943 Kansallinen Edistyspuolue
    28. Edwin Linkomies   5 de març de 1943 8 d'agost de 1944 Kansallinen Kokoomus/Samlingspartiet
    (coalicion nacionala)
    29. Antti Hackzell   8 d'agost de 1944 21 de setembre de 1944 Kansallinen Edistyspuolue
    30. Urho Castrén   21 de setembre de 1944 17 de novembre de 1944 Kansallinen Kokoomus/Samlingspartiet
    (coalicion nacionala)
    31. Juho Kusti Paasikivi (2nd còp)   17 de novembre de 1944 9 de març de 1946 cap
    32. Carl Enckell   9 de març de 1946 26 de març de 1946 cap
    33. Mauno Pekkala   26 de març de 1946 29 de julhet de 1948 SKDL
    34. Karl-August Fagerholm (1èr còp)   29 de julhet de 1948 17 de març de 1950 sosiaalidemokraatit
    35. Urho Kekkonen (1èr còp)   17 de març de 1950 17 de novembre de 1953 Suomen Keskusta
    36. Sakari Tuomioja   17 de novembre de 1953 5 de mai de 1954 cap
    37. Ralf Törngren   5 de mai de 1954 20 d'octobre de 1954 Svenska folkpartiet/Ruotsalainen kansanpuolue
    38. Urho Kekkonen (2nd còp)   20 d'octobre de 1954 3 de març de 1956 Suomen Keskusta
    39. Karl-August Fagerholm (2nd còp)   3 de març de 1956 27 de mai de 1957 sosiaalidemokraatit
    40. Vieno Johannes Sukselainen (1èr còp)   27 de mai de 1957 29 de novembre de 1957 Suomen Keskusta
    41. Rainer von Fieandt   29 de novembre de 1957 26 d'abril de 1958 cap
    42. Reino Kuuskoski   26 d'abril de 1958 29 d'agost de 1958 cap
    43. Karl-August Fagerholm (3en còp)   29 d'agost de 1958 13 de genièr de 1959 sosiaalidemokraatit
    44. Vieno Johannes Sukselainen (2nd còp)   13 de genièr de 1959 3 de julhet de 1961 Suomen Keskusta
    45. Eemil Luukka (provizora)   3 de julhet de 1961 14 de julhet de 1961 Suomen Keskusta
    46. Martti Miettunen (1èr còp) 14 de julhet de 1961 13 d'abril de 1962 Suomen Keskusta
    47. Ahti Karjalainen (1èr còp)   13 d'abril de 1962 18 de decembre de 1963 cap
    48. Reino Ragnar Lehto   18 de decembre de 1963 12 de setembre de 1964 cap
    49. Johannes Virolainen   12 de setembre de 1964 27 de mai de 1966 Suomen Keskusta
    50. Rafael Paasio (1èr còp)   27 de mai de 1966 22 de març de 1968 sosiaalidemokraatit
    51. Mauno Koivisto (1èr còp)   22 de març de 1968 14 de junh de 1970 sosiaalidemokraatit
    52. Teuvo Aura (1èr còp)   14 de junh de 1970 15 d'agost de 1970 cap
    53. Ahti Karjalainen (2nd còp)   15 d'agost de 1970 29 d'octobre de 1971 Suomen Keskusta
    54. Teuvo Aura   29 d'octobre de 1971 23 de febrièr de 1972 cap
    55. Rafael Paasio (2nd còp)   23 de febrièr de 1972 4 de setembre de 1972 sosiaalidemokraatit
    56. Kalevi Sorsa (1èr còp)   4 de setembre de 1972 13 de junh de 1975 sosiaalidemokraatit
    57. Keijo Liinamaa   13 de junh de 1975 30 de novembre de 1975 cap
    58. Martti Miettunen (2nd còp) 30 de novembre de 1975 15 de mai de 1977 Suomen Keskusta
    59. Kalevi Sorsa (2nd còp)   15 de mai de 1977 26 d'abril de 1979 sosiaalidemokraatit
    60. Mauno Koivisto (2nd còp)   26 d'abril de 1979 11 de setembre de 1981 sosiaalidemokraatit
    61. Eino Uusitalo (provizora)   11 de setembre de 1981 19 de febrièr de 1982
    62. Kalevi Sorsa (3en còp)   19 de febrièr de 1982 30 d'abril de 1987 sosiaalidemokraatit
    63. Harri Holkeri   30 d'abril de 1987 26 d'abril de 1991 Kansallinen Kokoomus/Samlingspartiet
    (coalicion nacionala)
    64. Esko Aho   26 d'abril de 1991 13 d'abril de 1995 Suomen Keskusta
    65. Paavo Lipponen   13 d'abril de 1995 17 d'abril de 2003 sosiaalidemokraatit
    66. Anneli Jäätteenmäki   17 d'abril de 2003 24 de junh de 2003 Suomen Keskusta
    67. Matti Vanhanen   24 de junh de 2003 22 de junh de 2010 Suomen Keskusta
    68. Mari Kiviniemi   22 de junh de 2010 22 de junh de 2011 Suomen Keskusta
    69. Jyrki Katainen   22 de junh de 2011 24 de junh de 2014 Kansallinen Kokoomus/Samlingspartiet
    (coalicion nacionala)
    70. Alexander Stubb   24 de junh de 2014 29 de mai de 2015 Kansallinen Kokoomus/Samlingspartiet
    (coalicion nacionala)
    71. Juha Sipilä   29 de mai de 2015 uèi Suomen Keskusta

    Vejatz tanbenModificar