Lista dels primièrs ministres d'Israèl

lista d'un projècte Wikimèdia

Lo primièr ministre (en ebrieu: ראש הממשלה, Rosh HaMemshala; en anglés: Head of Government) es lo cap de govèrn d'Israèl. Aquesta es la lista dels primièrs ministres d'Israèl aprèp l'independencia del país, en 1948.

Bandièra del Primièr Ministre d'Israèl
# Primièr ministre Partit Periòde de govèrn Eleccion
Començament Fin
1 Ben-Gurion.jpg David Ben-Gurion
(1886-1973)
Mapai 14 de mai de 1948 10 de març de 1949
10 de març de 1949 1 de novembre de 1950 1949
1 de novembre de 1950 8 d'octobre de 1951
8 d'octobre de 1951 24 de decembre de 1952 1951
24 de decembre de 1952 26 de genièr de 1954
2 Moshe Sharett Portrait cropped.jpg Moshe Sharett
(1894-1965)
Mapai 26 de genièr de 1954 29 de junh de 1955
29 de junh de 1955 3 de novembre de 1955
(1) Ben-Gurion.jpg David Ben-Gurion
(1886-1973)
Mapai 3 de novembre de 1955 7 de genièr de 1958 1955
7 de genièr de 1958 17 de decembre de 1959
17 de decembre de 1959 2 de novembre de 1961 1959
2 de novembre de 1961 26 de junh de 1963 1961
3 Portrait of prime minister Levy Eshkol. August 1963. D699-070 (crop).jpg Levi Eshkol
(1895-1969)
Mapai
Miflèghet Ha-'Avoda Ha-Yisraelit
26 de junh de 1963 22 de decembre de 1964
22 de decembre de 1964 12 de genièr de 1966
12 de genièr de 1966 26 de febrièr de 1969[1] 1965
4 Golda Meir (1964) (cropped).jpg Golda Meir
(1898-1978)
Miflèghet Ha-'Avoda Ha-Yisraelit 17 de març de 1969 15 de decembre de 1969
15 de decembre de 1969 10 de març de 1974 1969
10 de març de 1974 3 de junh de 1974 1973
5 Rabin in 1994 (cropped).jpg Yitzhak Rabin
(1922-1995)
Miflèghet Ha-'Avoda Ha-Yisraelit 3 de junh de 1974 20 de junh de 1977
6 Arrival Ceremony for State Visit of Prime Minister Menachem Begin of Israel on South Lawn (cropped).jpg Menachem Begin
(1913-1992)
Likud 20 de junh de 1977 5 d'agost de 1981 1977
5 d'agost de 1981 10 d'octobre de 1983 1981
7 Yitzhak Shamir (1980).jpg Yitzhak Shamir
(1915-2012)
Likud 10 d'octobre de 1983 13 de setembre de 1984
8 Shimon Peres (8639524237).jpg Shimon Peres
(1923-2016)
Miflèghet Ha-'Avoda Ha-Yisraelit 13 de setembre de 1984 20 d'octobre de 1986 1984
(7) Yitzhak Shamir (1980).jpg Yitzhak Shamir
(1915-2012)
Likud 20 d'octobre de 1986 22 de decembre de 1988
22 de decembre de 1988 11 de junh de 1990 1988
11 de junh de 1990 13 de julhet de 1992
(5) Rabin in 1994 (cropped).jpg Yitzhak Rabin
(1922-1995)
Miflèghet Ha-'Avoda Ha-Yisraelit 13 de julhet de 1992 4 de novembre de 1995[2] 1992
(8) Shimon Peres (8639524237).jpg Shimon Peres
(1923-2016)
Miflèghet Ha-'Avoda Ha-Yisraelit 22 de novembre de 1995 18 de junh de 1996
9 Netanyahu Jerusalem in July 2019 (cropped).jpg Benjamin Netanyahu
(1949)
Likud 18 de junh de 1996 6 de julhet de 1999 1996
10 Ehud Barak at Pentagon, 11-2009.jpg Ehud Barak
(1942)
Miflèghet Ha-'Avoda Ha-Yisraelit 6 de julhet de 1999 7 de març de 2001 1999
11 Ariel Sharon, by Jim Wallace (Smithsonian Institution).jpg Ariel Sharon
(1928-2014)
Likud
Kadima
7 de març de 2001 28 de febrièr de 2003
28 de febrièr de 2003 21 de novembre de 2005 2003
21 de novembre de 2005 14 d'abril de 2006
12 Clinton and Olmert 2009 (cropped).png Ehud Olmert
(1945)
Kadima 14 d'abril de 2006 4 de mai de 2006
4 de mai de 2006 31 de març de 2009 2006
(9) Netanyahu Jerusalem in July 2019 (cropped).jpg Benjamin Netanyahu
(1949)
Likud 31 de març de 2009 18 de març de 2013 2009
18 de març de 2013 6 de mai de 2015 2013
6 de mai de 2015 9 d'abril de 2019 2015
9 d'abril de 2019 17 de mai de 2020 2019
17 de mai de 2020 13 de junh de 2021 2020
13 Naftali Bennett Official (cropped).jpg Naftali Bennett
(1972)
Yamina 13 de junh de 2021 1 de julhet de 2022 2021
14 Yair Lapid 2021 (cropped).jpg Yair Lapid
(1963)
Yesh Atid 1 de julhet de 2022 29 de decembre de 2022
(9) Netanyahu Jerusalem in July 2019 (cropped).jpg Benjamin Netanyahu
(1949)
Likud 29 de decembre de 2022 uèi 2022

NòtasModificar

  1. moriguèt durant son govèrn.
  2. Assassinat.

Vejatz tanbenModificar