Dobrir lo menú principal

Patric (nascut Patric Martin; Mesa, 1947) es un cantaire occitan. Amb Claudi Martí, Mans de Breish, Joan-Pau Verdier (e d'autres...) un dels cantaires mai importants del reviscòl de la cançon occitana dins las annadas 1970[1]. Aqueste cantaire de la nòva cançon es originari de Mesa mas s'installèt jove a Montpelhièr aprèp d'estudis a Pesenàs. En 1971 versionèt a l'occitan L'estaca de Lluís Llach. Dempuèi, també a passat a l'occitan de poèmas de Boris Vian e Georges Brassens.

D'ora decidiguèt de venir professional. Baileja son pròpri ostal de discs (Aura Productions, vengut Occitània Produccions).

DiscografiaModificar

Mai recentament:

  • Made in Occitània (Aura, 2004).
  • Patric en concèrt (Aura, 2005) - existís tanben en DVD.
  • Oc-Sessions (Aura, 2007).
  • Colors (Aura, 2010).
  • Okcitanio, en esperanto (Vinilkosmo, 2012).
  • Estelum (Aura, 2017).

Ligams extèrnesModificar

ReferénciasModificar

  1. Yves ROUQUETTE, La Nouvelle chanson occitane, Privat, Tolosa, 1972