Patric (nascut Patric Martin; Mesa, 1947) es un cantaire occitan. Amb Claudi Martí, Mans de Breish, Joan-Pau Verdier (e d'autres...) un dels cantaires mai importants del reviscòl de la cançon occitana dins las annadas 1970[1]. Aqueste cantaire de la nòva cançon es originari de Mesa mas s'installèt jove a Montpelhièr aprèp d'estudis a Pesenàs. En 1971 versionèt a l'occitan L'estaca de Lluís Llach. Dempuèi, tanben a passat a l'occitan de poèmas de Boris Vian e Georges Brassens.

D'ora decidiguèt de venir professional. Baileja son pròpri ostal de discs (Aura Productions, vengut Occitània Produccions).

DiscografiaModificar

  • 1969 – Quatre poèmas de Miquèl Decòr (45 torns, C.E.O)
  • 1970 – « E mamet » (45 torns, Ventadorn)
  • 1970 – « Lo condamnat » (45 torns, Ventadorn)
  • 1971 – « L’estaca » (45 torns, Ventadorn)
  • 1972 – « PATRIC » (Ventadorn)
  • 1974 – « Uòi l’auba » (Ventadorn)
  • 1975 – « Cançonetas » (Ventadorn)
  • 1976 – « Patric » (Ventadorn)
  • 1976 – Cançon del film l’Ome de Sable (TF1) segon lo roman de J. Joubert
  • 1977 – « Bestiari » (Ventadorn)
  • 1978 – « Patric en public » (Ventadorn)
  • 1981 – « Patric » (Milan-RCA)
  • 1989 – « Patric » (Aura)
  • 1991 – « Embercador » (Aura)
  • 1993 – « Castellorizo » (Aura)
  • 1993 – « Los mai bels cants d’Occitania » vol.1 (Aura)
  • 1994 – « Las grandes cançons occitanas de Patric » (Aura)
  • 1996 – « Cançons enfantines en Lengua d’Oc » (Aura)
  • 1998 – « Los mai bels cants d’Occitania » vol.2 (Aura)
  • 1999 - « Papari » (Single, Aura)
  • 2000 - « Coupo Santo / Se Canta » (Single, Aura)
  • 2001 – « Made in Occitània » (Aura)
  • 2003 – DVD “Profession Trobador » (Aura)
  • 2005 – « Patric en concert » (Aura) - existís tanben en DVD.
  • 2007 – « Oc-sessions » (Aura)
  • 2010 – « Colors » (Aura)
  • 2012 – « Patric Okcitanio » / Esperanto (Vinilkosmo)
  • 2017 – « Estelum » (Aura)

Ligams extèrnesModificar

ReferénciasModificar

  1. Yves ROUQUETTE, La Nouvelle chanson occitane, Privat, Tolosa, 1972