Tres caractèrs japonés Aquesta pagina conten de caractèrs japonés. En cas de problèma, consultatz Ajuda:Unicode o testatz vòstre navegador.
広島市
Hiroshima-shi
País Bandièra del Japon Japon
Superfícia 905.25 km²
Populacion 1 171 640 (2010)
Latitud 34° 23′ 7″ N
Longitud 132° 27′ 19″ È
Localizacion de Hiroshima dins la prefectura de Hiroshima

Hiroshima (広島市, -shi) es la capitala de la prefectura de Hiroshima, dins la region de Chugoku, a l'oèst de l'illa de Honshū en Japon.

Castèl d'Hiroshima

La vila es localizada en amont del dèlta del riu Òta (riu que nais dins las montanhas prèp de Chugoku), e amb sos set braces, devesís la vila en sièis illas, fins a la baia d'Hiroshima. La vila es gaireben plana, amb una leugièra elevacion en dessús del nivèl de la mar.

La populacion estimada en 2003 èra d'1.130.000 abitants, per una superfícia de 741,75 km², amb una densitat de mai de 1.500 personas per km².

Istòria modificar

 
La copòla de Gembaku foguèt víctima de l'impacte de la bufada provocada per l'explosion nucleara.

La ciutat foguèt fondada en 1589, sus la còsta de l'illa de Seto, venguèt puèi un centre urban durant l'Èra Meiji. Adquiriguèt l'estatut de vila l'1 d'abril de 1889.

Hiroshima foguèt la scena del primièr bombardament atomic de l'istòria, lo 6 d'agost de 1945, cap al final de la Segonda Guèrra Mondiala, per l'aviacion dels Estats Units d'America.


Cultura modificar

Hiroshima es classificada per l'UNESCO coma Patrimòni Mondial de l'Umanitat:

  • Lo Santuari chinto d'Itsukushima.
  • Lo Monument a la Patz, que Copòla de Gembaku.

Vejatz tanben modificar

Suls autres projèctes Wikimèdia :