Benvenguda sus Wikipèdia, Jol~ocwiki !

Esites pas a consultar las primièras indicacions per modificar e redigir de paginas dins Wikipèdia.
Pòdes tanben consultar la fièra de las questions (FAQ), la sintaxi de Wikipèdia e far tos ensages dins lo Nauc de sabla. Totes aquestes aspèctes son presentats dins una guida per començar sus Wikipèdia.

Per completar la presentacion, t’aconselhi un pichon torn per las recomandacions de seguir (règlas de neutralitat, d'admissibilitat dels articles, copyright...) e las paginas projèctes ont i a sens dobte un subjècte que t'interessarà.

Per signar tos messatges (unicament sus las paginas de discussion), pòdes picar ~~~ ; amb un quatren tilde, en mai de ta « signatura », seràn afichadas la data e l'ora (~~~~). Cal pas signar los articles enciclopedics. Es possible de trobar la lista dels autors en visitant lor istoric.

Utilizam de siglas de còps misteriosas: poiràs trobar lor explicacion sus la pagina girgon.

Se vòles, pòdes tanben nos dire d'ont venes e tos centres d'interès. Pòdes per aquò modificar ta pagina personala. Se venes d'una autra Wikipèdia, doblides pas de metre los ligams vèrs tas autras paginas perso. Pòdes tanben te venir presentar sul jornal dels novèls venguts.

Per facilitar la comunicacion interlingüistica entre utilizaires, pòdes indicar las lengas que practicas — e a quin nivèl — en inclusent dins ta pagina personala un dels modèls que trobaràs sus Wikipèdia:Babel.

Pòdes aisidament decorar ta pagina d'utilizaire en i indicant quinas lengas parlas, d'ont venes, quins son tos centres d'interès e tas activitats sus Wikipèdia, e d'autras causas encara amb las bóstias d'utilizaire: Ajustar de boitas d'utilizaire a sa pagina personala

E s'as de questions de pausar, esites sustot pas a me contactar, a consultar Ajuda:Pausar una question. Per seguir la vida de la comunautat, pòdes donar una ulhada als anoncis o far un torn a la tavèrna.

Bona continuacion demest nosautres!

Cedric31 17 de julh de 2007 a 01:56 (UTC)


Adieu Jol. Ai vist qu'as traduch en catalan l'article qu'ai redigit subre la nocion d'equipoténcia en matematicas ; i as mes un liame vèrs la Viquipèdia catalana ; auriás benlèu poscut metre un liame de sens invèrs dins ta traduccion : que ne'n penses? Coralament Vivarés 17 de julh de 2007 a 13:15 (UTC)

As pas de t'excusar ; grandmercé per lei liames interwiki, e siáu urós de veire un autre wikipedian que s'interèssa ai matematicas. De mai, vèni tot bèu just de m'avisar en legent lei messatges de Raidako e Aubadaurada que lo messatge d'acuelh de Cedric es d'aquest matin : ansin te fau la benvenguda ieu tanben. Vivarés 17 de julh de 2007 a 18:27 (UTC)

Benvenguda modificar

Benvengut Jol! Soi un sòci pro recent de la Wiki occitana, ieu meteis. Pasmens soi segur de te poder desirar la benvenguda al nom de totes. I a una còla plan simpatica apr'aicí. E te'n fagas pas per ton occitan. Aquò vendrà solet. "Hè mès eth que vò qu'eth que pòt.", çò ditz lo provèrbi. Amistats Raidako 17 de julh de 2007 a 17:57 (UTC)

Tanben te disi benvengut dins la Wikipèdia occitana. Me regaudissi fòrça de ta participacion.--Aubadaurada 17 de julh de 2007 a 18:18 (UTC)
Amb plaser, Jol. S'as de questions, esites pas a demandar Raidako 21 de julh de 2007 a 12:07 (UTC)

Discussion a prepaus de de / dels modificar

Adieu Jol. Seguissi (de l'exterior...) la discussion entre wikipedians de la Viquipèdia catalana a prepaus de Teoria de conjunts / Teoria dels conjunts. I a tanben de denominacions coma Mecànica de fluids ; te senhali aquest liame vèrs la Wikipédia portuguesa : pt:Mecânica de fluidos ont s'es mes (en 2005) una redireccion de Mecânica de fluidos vèrs Mecânica dos fluidos (la mecanica de totei lei fluids, e non pas la mecanica de quauqueis uns). La recèrca sus l'Internet (Google) fa aparéisser clarament qu'en portugués, l'usatge majoritari es Mecânica dos fluidos. En italian, es Meccanica dei fluidi. Coralament. -- Vivarés 20 de julh de 2007 a 10:12 (UTC)

Adieu Jol. A prepaus dei questions que pauses, e dei solucions prepausadas, es evident que i a una diferéncia dei gròssas entre catalan e occitan. Per exemple, utilizaire es lo tèrme emplegat (après discussion) sus la Wikipèdia ; mai es pas segur que siá emplegat dins d'autrei contèxtes (pressa occitana, etc.). Parierament, i a una socializacion dau lengatge scientific e tecnic catalan (ensenhament universitari...) ; mai evidentament, dins lo contèxte francés, a despart de quauqueis escòlas publicas bilingüas (per exemple en Provença) e deis establiments de tipe Calandretas, onte per ara, i a pas d'escolans de mai de 15 ans, es pas question d'ensenhar lei matematicas, o la geografia, etc. en occitan (aquò empacha pas l'existéncia dins lei licèus de seccions europèas onte de disciplinas coma l'istòria, la geografia, lei matematicas... pòdon èsser ensenhadas en anglés, alemand... Mai es un autre problèma). Per aquesta rason, leis articles de biologia o de matematicas (per exemple) de la Wikipèdia occitana an ges de precedents, e avèm de resòuvre d'espernautrei lei questions de vocabulari (mots e sintagmas) ; per leis articles de matematicas, leis ai fachs solet, e ai sovent degut prendre d'iniciativas qu'engatjan que ieu. Coralament, Vivarés 21 de julh de 2007 a 17:18 (UTC)

Li a pas de qué ;) modificar

Li a pas de qué. Ieu tanben comencère coma tu, e anueit, aprés dos ans d'estudi (solet, en cò mieune), sèi capable de comprène e charrar en occitan (en mantun dialècte :) ). Si te tanben vòs aprène l'occitan, te pòde balhar de liames v-ont li a de metòdes per l'aprene. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------De res. Jo també vaig començar com tu, i avui, després de dos anys d'estudi (tot sol, a casa), sóc capaç d'entendre i xerrar en occità. Si tu també vols aprendre l'occità, et puc donar alguns enllaços on hi ha mètodes per aprendre'l. Ben, a reveire!Keko dc 24 de julh de 2007 a 17:29 (UTC)

Votacion modificar

Adiu! As l'ocasion de balhar ton vejaire sus un punt del foncionament de la Wikipèdia occitana. Pòdes votar per o contra la proposicion de gestion dels dreches administratius pels utilizaires inactius: (Pagina de vòte). Coralament. Cedric31 12 de decembre de 2008 a 15:13 (UTC)

Vòtes modificar

  • Discussions recentament dobèrtas : Associacion ;
  • Sondatges en cors :
  • Vòtes en cors :
  • Apèl a candidaturas :

Cedric31 (d) 23 octobre de 2009 a 13.04 (UTC)Respon

Your account will be renamed modificar

18 març de 2015 a 04.23 (UTC)

19 abril de 2015 a 10.09 (UTC)