Benvenguda sus Wikipèdia, Catgirl !

Esites pas a consultar las primièras indicacions per modificar e redigir de paginas dins Wikipèdia.
Pòdes tanben consultar la fièra de las questions (FAQ), la sintaxi de Wikipèdia e far tos ensages dins lo Nauc de sabla. Totes aquestes aspèctes son presentats dins una guida per començar sus Wikipèdia.

Per completar la presentacion, t’aconselhi un pichon torn per las recomandacions de seguir (règlas de neutralitat, d'admissibilitat dels articles, copyright...) e las paginas projèctes ont i a sens dobte un subjècte que t'interessarà.

Per signar tos messatges (unicament sus las paginas de discussion), pòdes picar ~~~ ; amb un quatren tilde, en mai de ta « signatura », seràn afichadas la data e l'ora (~~~~). Cal pas signar los articles enciclopedics. Es possible de trobar la lista dels autors en visitant lor istoric.

Utilizam de siglas de còps misteriosas: poiràs trobar lor explicacion sus la pagina girgon.

Se vòles, pòdes tanben nos dire d'ont venes e tos centres d'interès. Pòdes per aquò modificar ta pagina personala. Se venes d'una autra Wikipèdia, doblides pas de metre los ligams vèrs tas autras paginas perso. Pòdes tanben te venir presentar sul jornal dels novèls venguts.

Per facilitar la comunicacion interlingüistica entre utilizaires, pòdes indicar las lengas que practicas — e a quin nivèl — en inclusent dins ta pagina personala un dels modèls que trobaràs sus Wikipèdia:Babel.

Pòdes aisidament decorar ta pagina d'utilizaire en i indicant quinas lengas parlas, d'ont venes, quins son tos centres d'interès e tas activitats sus Wikipèdia, e d'autras causas encara amb las bóstias d'utilizaire: Ajustar de boitas d'utilizaire a sa pagina personala

E s'as de questions de pausar, esites sustot pas a me contactar, a consultar Ajuda:Pausar una question. Per seguir la vida de la comunautat, pòdes donar una ulhada als anoncis o far un torn a la tavèrna.

Bona continuacion demest nosautres!

--— Joan Francés B. (me´n parlar) 2 julhet de 2011 a 21.47 (UTC)Respon

Aran a Catalunya? modificar

Per ieu e maites, Aran es pas en Catalonha. Es restacat dempuèi lo sègle XIX a la provincia de Lhèida, dins lo reialme d'Espanha, e integrat dins la comunautat autonòma de Catalonha mas es pas en Catalonha istorica... --— Joan Francés B. (me´n parlar) 2 julhet de 2011 a 21.47 (UTC)Respon

Adéu, clar qu'entenc el català. Mas l'escrivi pas gaire, te farai doncas responsa en lengadocian. Cresi que sovent se fa pas o mal la diferéncia entre lo domeni politic e lo domeni istoric. Aran es pas istoricament en Catalonha: los aranés, per la Querimonia, se son aligats a la corona d'Aragon que s'engatgèt a preservar sos privilègis. Es solament en 1833, ambe la creacion de las provincias espanhòlas e l'abolicion del Conselh generau, qu'Aran quitèt d'èsser una entitat independenta. Dempuèi 1833, Aran es una division electorala de la provincia de Lhèida, que manda un representant a la deputacion de Lhèida e es tot. Espanha (l'Estat) reconeis pas l'originalitat d'Aran e Catalonha (la comunautat) o reconeis pas que parcialament: actualament, i a pas de representant aranés al parlament de Catalonha (perqué Aran es pas una circonscripcion electorala); e cal pas doblidar que calguèt una mobilizacion fòrta dels aranés per obténer qu'Aran siaga pas annexat dins una vigariá de l'Alt Pirenèu i Aran sens cap de realitat istorica.
Après, es vertat que politicament Aran es dins lo reialme d'Espanha, la comunautat 'autonòma' de Catalonha e la provincia de Lhèida, mas cresi que dins una enciclopèdia cal pas repetir pertot "Catalonha", qu'aquò càmbia pas la realitat actuala : la lenga e la cultura catalana patisson actualament d'una persecucion politica de las fòrtas tant pel neofranquistas del PP que pel semblacatalanistas de CiU (fin de la politica lingüistica necessària a la subrevida de la lenga catalana dins un contèxt sociolingüistic defavorable). L'aranés tanben ne va patir... --— Joan Francés B. (me´n parlar) 3 julhet de 2011 a 09.24 (UTC)Respon