Tacoma
Descobridor o inventaire
Data de descobèrta
Contrari
Color
Simbòl de quantitat
Simbòl d'unitat
Proprietat de
Fondador
Compren
Data de debuta
Data de fin
Precedit per
Seguit per
Coordenadas

Vista generala Tacoma

Escais City of Destiny, Grit City
Geografia fisica

Localizacion de Tacoma
Emplaçament Tacoma

Coordenadas 47° 14′ 29″ N, 122° 27′ 34″ O
Superfícia 161,46 km²
Geografia administrativa
País Bandièra dels Estats Units Estats Units
Estat Bandièra de Washington Washington
Comtat Pierce
Cònsol Victoria Woodards(D)
Geografia umana
Populacion (2017) 213 418
Densitat
Autras informacions
Fondacion 1875
Fus orari PST (UTC -8)
· estiu (DST) PDT (UTC -7)
Gentilici tacoman(a)
http://www.cityoftacoma.org/

Tacoma es una vila americana, sètge del comtat de Pierce dins l'Estat de Washington, en banlega sud de Seattle. Segon lo recensament de 2010, la populacion èra de 198 397 abitants. Tacoma fa partit de l'ara metropolitana de Seattle.

La vila es situada sus l'estrech de Puget Sound, a 51km al sud-oèst de Seattle, a 50km al nòrd_èst de la capitala de l'estat, Olympia, e 93km al nòrd-oèst del Parc Nacional del Mont Rainier. La populacion èra de 198,397 personas segon lo recensament de 2010.[1] Tacoma es la segonda pus granda vila de la region del Puget Sound e la tresena de l'estat. Tacoma servís tanben de centre d'afar per lo sud de la region, qu'a un apopulacion d'aperaquí 1 milion de personas.

Tacoma prenguèt son nom del Mont Rainier tot pròche, sonat Takhoma o Tahoma en lenga salish. Es escaissat localament en anglés City of Destiny perque foguèt causida coma terminús oèst de la linha de camin de fèrre de Northern Pacific Railroad a la fin del sègle XIX. La decision dela companhiá foguèt influenciada per la preséncia vesina del pòrt en aiga prigonda de Tacoma a Commencement Bay. En ligan la baia amb lo camin d efèrre, la devisa de Tacoma venguèt "When rails meet sails". Commencement Bay servís lo Pòrt de Tacoma, un centre de comèrci internacional sus la còsta pacifica e lo pus grand pòrt de l'estat de Washington.

  1. Error en títol o url.