Lista dels primièrs ministres de Cameron

lista d'un projècte Wikimèdia

Vaquí la lista dels primièrs ministres de Cameron, e tanben de Cameron Oriental e Cameron Occidental dempuèi 1960.

Blason de Cameron.

Republica de CameronModificar

Periòde de govèrn Nom Partit Nòtas
1 de genièr de 1960 - 5 de mai de 1960 Ahmadou Babatoura Ahidjo, Primièr ministre UC  
15 de mai de 1960 - 1 d'octobre de 1961 Charles Assalé, Primièr ministre UC Devenèt primièr ministre del Cameron Oriental aprèp la formacion de la Republica Federala de Cameron.

Republica Federala de CameronModificar

Cameron OrientalModificar

Periòde de govèrn Nom Partit Nòtas
1 d'octobre de 1961 - 19 de junh de 1965 Charles Assalé, Primièr ministre UC Primièr ministre de la Republica de Cameron
19 de junh de 1965 - 20 de novembre de 1965 Vincent de Paul Ahanda, Primièr ministre UC  
20 de novembre de 1965 - 1966 Simon Pierre Tchoungui, Primièr ministre UC  
1966 - 2 de junh de 1972 UNC  

Cameron OccidentalModificar

Periòde de govèrn Nom Partit Nòtas
1 d'octobre de 1961 - 13 de mai de 1965 John Ngu Foncha, Primièr ministre KNDP  
13 de mai de 1965 - 1966 Augustine Ngom Jua, Primièr ministre UNC  
1966 - 11 de genièr de 1968 KNDP  
11 de genièr de 1968 - 2 de junh de 1972 Salomon Tandeng Muna, Primièr ministre UNC  

Republica Unida de CameronModificar

Periòde de govèrn Nom Partit Nòtas
2 de junh de 1972 - 30 de junh de 1975 cap
30 de junh de 1975 - 6 de novembre de 1982 Paul Biya, Primièr ministre UNC  
6 de novembre de 1982 - 22 d'agost de 1983 Bello Bouba Maigari, Primièr ministre UNC  
22 d'agost de 1983 - 25 de genièr de 1984 Luc Ayang, Primièr ministre UNC  
Republica de Cameron
25 de genièr de 1984 - 26 d'abril de 1991 carga abolida
26 d'abril de 1991 - 9 d'abril de 1992 Sadou Hayatou, Primièr ministre RDPC  
9 d'abril de 1992 - 19 de setembre de 1996 Simon Achidi Achu, Primièr ministre RDPC  
19 de setembre de 1996 - 8 de decembre de 2004 Peter Mafany Musonge, Primièr ministre RDPC  
8 de decembre de 200430 de junh de 2009 Ephraïm Inoni, primièr ministre RDPC  
30 de junh de 2009 - 2019 Philémon Yang, primièr ministre RDPC  
2019 - 2019 Joseph Dion Ngute, primièr ministre RDPC  

PartitsModificar

  • RDPC Rassemblement Démocratique du Peuple Camerounais/Cameroonian, partit conservator, anteriorament UNC. Devenèt RDPC aprèp 1985
  • SDF Social-Democratic Front/Front Social-Démocratique social-democratic
  • KNDP Kamerun National Democratic Party, del Cameron Britanic, aprèp 1966: part de l'UNC
  • UC Union du Camerounais en lo Cameron Francés. Aprèp 1966: part de l'UNC
  • UNC Union National du Camerounais, dempuèi 1985: RDPC

FontsModificar