Lista dels presidents del Salvador

lista d'un projècte Wikimèdia
Seal of the President of El Salvador.svg

Lo president es lo cap d'Estat e cap de govèrn del Salvador. Es elegit per un periòde de cinc ans per la populacion.

Aquesta es la lista dels presidents del Salvador dempuèi 1841.

Presidents entre 1841 e 1931Modificar

Nom Imatge Començament del govèrn Fin del govèrn
Juan Lindo   22 de febrièr de 1841 1 de febrièr de 1842
José Escolástico Marín   1 de febrièr de 1842 14 d'abril de 1842
Juan José Guzmán   14 d'abril de 1842 1 de febrièr de 1844
Fermín Palacios   1 de febrièr de 1844 7 de febrièr de 1844
Francisco Malespín   7 de febrièr de 1844 15 de febrièr de 1845
Joaquín Eufrasio Guzmán   15 de febrièr de 1845 1 de febrièr de 1846
Fermín Palacios (2en còp)   1 de febrièr de 1846 21 de febrièr de 1846
Eugenio Aguilar Gozález Batres   21 de febrièr de 1846 1 de febrièr de 1848
Tomás Medina Menéndez   1 de febrièr de 1848 3 de febrièr de 1848
José Félix Quirós   3 de febrièr de 1848 7 de febrièr de 1848
Doroteo Vasconcelos   7 de febrièr de 1848 1 de febrièr de 1850
Ramón Rodríguez   1 de febrièr de 1850 4 de febrièr de 1850
Doroteo Vasconcelos (2en còp)   4 de febrièr de 1850 1 de març de 1851
José Félix Quirós   1 de març de 1851 3 de mai de 1851
Francisco Dueñas   13 de mai de 1851 30 de genièr de 1852
José María San Martín   30 de genièr de 1852 1 de febrièr de 1852
Francisco Dueñas (2en còp)   1 de febrièr de 1852 1 de febrièr de 1854
Vicente Gómez   1 de febrièr de 1854 15 de febrièr de 1854
José María San Martín (2en còp)   15 de febrièr de 1854 1 de febrièr de 1856
Francisco Dueñas 1 de febrièr de 1856 15 de febrièr de 1856
Rafael Campo Pomar   12 de febrièr de 1856 1 de febrièr de 1858
Lorenzo Zepeda   1 de febrièr de 1858 7 de febrièr de 1858
Miguel Santín del Castillo   7 de febrièr de 1858 24 de genièr de 1859
Joaquín Eufrasio Guzmán   24 de genièr de 1859 15 de febrièr de 1859
José María Peralta   15 de febrièr de 1859 12 de març de 1859
Gerardo Barrios   12 de març de 1859 26 d'octobre de 1863
Francisco Dueñas   26 d'octobre de 1863 15 d'abril de 1871
Santiago González Portillo   15 d'abril de 1871 1 de febrièr de 1876
Andrés del Valle   1 de febrièr de 1876 1 de mai de 1876
Rafael Zaldívar   1 de mai de 1876 21 de junh de 1885
Francisco Menéndez Valdivieso   21 de junh de 1885 22 de junh de 1890
Carlos Basilio Ezeta   22 de junh de 1890 9 de junh de 1894
Rafael Antonio Gutiérrez   10 de junh de 1894 13 de novembre de 1898
Tomás Regalado   14 de novembre de 1898 1 de març de 1903
Pedro José Escalón   1 de març de 1903 1 de març de 1907
Fernando Figueroa   1 de març de 1907 1 de març de 1911
Manuel Enrique Araujo   1 de març de 1911 8 de febrièr de 1913
Carlos Meléndez Ramirez   9 de febrièr de 1913 29 d'agost de 1914
Alfonso Quiñónez Molina   29 d'agost de 1914 1 de març de 1915
Carlos Meléndez Ramirez   1 de març de 1915 21 de decembre de 1918
Alfonso Quiñónez Molina (2en còp)   21 de decembre de 1918 1 de març de 1919
Jorge Meléndez   1 de març de 1919 1 de març de 1923
Alfonso Quiñónez Molina (3en còp)   1 de març de 1923 1 de març de 1927
Pío Romero Bosque   1 de març de 1927 1 de març de 1931
Arturo Araujo   1 de març de 1931 2 de decembre de 1931

Govèrns militars (1931-1979)Modificar

  1. Maximiliano Hernández Martínez (en exercici): 4 de decembre de 1931 - 28 d'agost de 1934
  2. Andrés Ignacio Menéndez (interin): 29 d'agost de 1934 - 1 de març de 1935
  3. Maximiliano Hernández Martínez: 1 de març de 1935 - 9 de mai de 1944
  4. Andrés Ignacio Menéndez (interin): 9 de mai - 20 d'octobre de 1944
  5. Osmín Aguirre y Salinas (interin): 21 d'octobre de 1944 - 1 de març de 1945
  6. Salvador Castaneda Castro: 1 de març de 1945 - 14 de decembre de 1948
  1. Óscar Osorio: 14 de setembre de 1950 - 14 de setembre de 1956
  2. José María Lemus: 14 de setembre de 1956 - 26 d'octobre de 1960
  1. Eusebio Rodolfo Cordón Cea (interin): 25 de genièr - 1 de julhet de 1962
  2. Julio Adalberto Rivera Carballo: 1 de julhet de 1962 - 1 de julhet de 1967
  3. Fidel Sánchez Hernández: 1 de julhet de 1967 - 1 de julhet de 1972
  4. Arturo Armando Molina: 1 de julhet de 1972 - 1 de julhet de 1977
  5. Carlos Humberto Romero: 1 de julhet de 1977 - 15 d'octobre de 1979
  6. Junta del Govèrn Revolucionari: 15 d'octobre de 1979 - 2 de mai de 1982


Presidents civils (1979 fins a uèi)Modificar

Nom Imatge començament del govèrn Fin del govèrn
Álvaro Alfredo Magaña Borja   2 de mai de 1982 1 de junh de 1984
José Napoleón Duarte   1 de junh de 1984 1 de junh de 1989
Alfredo Cristiani Burkard   1 de junh de 1989 1 de junh de 1994
Armando Calderón Sol   1 de junh de 1994 1 de junh de 1999
Francisco Flores Pérez   1 de junh de 1999 1 de junh de 2004
Elías Antonio Saca González   1 de junh de 2004 1 de junh de 2009
Carlos Mauricio Funes   1 de junh de 2009 1 de junh de 2014
Salvador Sánchez Cerén   1 de junh de 2014 uèi