Granada (Nicaragua)

Granada es una vila de Nicaragua e la capitala del departament del meteis nom. Dominada pel volcan Mombacho, es localizada sus la còsta oèst del lac Nicaragua. Es la tresena pus granda vila del país e es coneguda per son arquitectura coloniala ben conservada. Es escaissada la Granda Sultana a causa de sos bastiments d'estil andalós mauresca. Granada foguèt fondada en 1524 per lo conquistador Francisco Hernández de Córdoba e demorèt longtemps la vila principala de la region. Foguèt bassacada mai d'un còp pels piratas venguts de França e d'Anglatèrra al sègle XVIIen.

Granada
Descobridor o inventaire
Data de descobèrta
Contrari
Color
Simbòl de quantitat
Simbòl d'unitat
Proprietat de
Fondador
Compren
Data de debuta
Data de fin
Precedit per
Seguit per
Coordenadas
Plaça de l'Independància.
Armas
Geografia fisica
Coordenadas 11° 56′ 00″ N, 85° 57′ 00″ O
Superfícia 591,07 km²
Geografia politica
País Bandièra: NicaraguaNicaragua
Departament Granada
Geografia umana
Populacion
(2016)
201 678 ab.
Autras informacions
http:

Après l'indépendància de Nicaragua, Granada venguèt, en alternància amb León, la capitala del país. Granada èra preferida dels conservators, mentre que los liberals aimavan mai León. Per acabar amb aquelas bregas, Managua, que se trapa geograficament entre aquestas doas vilas, foguèt causida coma capitala en 1858

Granada foguèt longtemps un centre de negòci, especialament per la fusta, lo cacau e l'artesanat de l'aur e de l'argent.

Galariá modificar