Garraf : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Ricou31 (discussion | contribucions)
Creacion de la pagina amb « thumb|250px|Localizacion del Garraf en [[Catalonha.]] Lo '''Garraf''' (tanben nomenat ''Penedès Marítim''<ref> {{ca}} [ht... »
 
Jiròni (discussion | contribucions)
sintaxi
Linha 3 :
Lo '''Garraf''' (tanben nomenat ''Penedès Marítim''<ref> {{ca}} [http://www.apibcn.com/revistas/14/20.pdf Api:] ''Així som: L'Alt Penedès''</ref> o [[Marina del Penedès]]<ref>{{ca}}[http://hemeroteca.lafura.cat/pdf-split/1137/fura-1137-pg-010.pdf La Fura:] ''Què en fem, del Penedès?'' Ramon Arnabat (Istorian)</ref>) es una de las quatre comarcas de [[Catalonha]] eissidas de la division del [[Penedès]] (division comarcala de 1936). Lo nom ven de l'[[arabi]] غراف "garrafa", que vòl dire "[[senha]]" o "luòc d'aigas abondantas". Limitat amb l'[[Alt Penedès]] al nòrd; amb lo [[Baix Llobregat]] a l'èst; amb lo [[Baix Penedès]] a l'oèst e amb la [[Mediterranèa]] al sud.
 
Lo nom Garraf designa tres realitats diferentas, e las cal pas las confondre. Garraf es abans tot lo nom d'un massís montanhós, situat entre lo Penedès e la mar. Garraf es tanben lo nom de la comarca. Fin finala Garraf es el nom d'un nuclèu de populacion situat al fons de la cala del meteis nom, dins lo ''municipi'' de [[Sitges]]. L'estacion ferroviari de Garraf es trapa dins aquel luòc.
 
Lo capluòc es [[Vilanova i la Geltrú]]. Lo Garraf compta mai de 133.000 abitants per una superfícia de 184,10 km²