Se vos plai arrestatz las vòstras correccions erronèas. Demiei es condrech en gascon, mitan es lengadocian! Rodar un filme es corrècte...Jiròni (d) 22 febrièr de 2017 a 12.46 (UTC)Respon

demiei s'utiliza sonque en la locucion "demiei de" ('au milieu de', 'parmi') coma adjectiu! Es un calc bèstia de far 'LO demiei' a partir del francés LE milieu.

En l'occitan general i a Mitan, que se pòt importar en gascon. Lo francés Environnement es l'Environament (possibla adaptacion gascona en Enviro(n)ament) o l'Ambient (natural/naturau).

Vejatz: http://publicacions.iec.cat/repository/pdf/00000225/00000011.pdf

L’aranès actual, doncs, usa *miei ambient (environament, ambient naturau)

Sumien (2006: 37) admet que en un occità ben codificat, al costat de 'environament' o 'ambient natural' (que en el fons enllacen amb el francès i l’italià), es podria admetre 'mèdi ambient'. Al cap i a la fi, *miei ambient seria l’equivalent exacte d’un català *mig ambient .

Demiei es pas un adjectiu, mas ben un substantiu, vejatz Lo Congrès [1].

L'occitan general es quicòm de teoric, soi pas segur que los gascons sián daccòrd per se servir de mitan en luòc de miei o demiei.

Los articles qu'avètz corregits son pas en aranés.Jiròni (d) 22 febrièr de 2017 a 13.03 (UTC)Respon

L'exemple aranés es per instruire sus l'occitan general. Per lo Dicodòc cal saber legir:

  • ◊ le ~ ambiant : l'ambient.
  • ◊ le ~ social : l'ambient sociau.
  • ◊ le ~ naturel : l'ambient naturau.
  • ◊ en ~ acide : en demiei acide (dos cases! Lo Per Noste inventade causas, sovent)

◊ les ~ bien informés : los demieis plan informats.

Ditz: " (entourage) (de)miei. " (mas sonque dos exemples aparentment marginals). Lo sens general es Milieu dins un autre sens del mot francés:

  • ◊ au ~ de l'été : au miei de l'estiu.
  • ◊ au ~ du bois : au (de)miei deu bòsc.
  • ◊ mets-le au ~ : hica'u enterdemiei.
  • ◊ au beau ~ : au bèth miei.
  • ◊ au ~ de l'année : a miei an.

Sètz sus la pagina de discussion d'un utilizaire anonim qu'a pas encara creat un compte o que n'utiliza pas. Per aquesta rason, devèm utilizar son adreça IP per l'identificar. Una adreça d'aqueste tipe pòt èsser partejada entre mantuns utilizaires. Se sètz un utilizaire anonim e se constatatz que de comentaris que vos concernisson pas vos son estats adreçats, podètz crear un compte o vos connectar per evitar tota confusion venenta amb d’autres contributors anonims.