Óblast de Kaliningrad

L’óblast de Kaliningrad (en rus: Калинингра́дская о́бласть, Kaliningradskaïa oblast), que li dison tanben la « Russia baltica », o lo « país de l'ambre » (rus; Янтарный Край, Iantarny Kraï), es un enclavament rus en riba de la mar Baltica, enrodat al nòrd e a l'èst per Lituània e al sud per Polonha. L'óblast de Kaliningrad, lo Voivodat de Vàrmia e Mazúria en Polonha e lo Memelland (region de Memel/Klaipeda en Lituània actuala) an remplaçat en 1945 la Prússia Orientala, uèi desapareguda, qu'aparteniá a z-Alemanha. A partir d'aquesta data, la region foguèt integrada a la Republica socialista federativa sovietica de Russia (una de las quinze republicas sovieticas de l'ex-Union sovietica).
L'óblast, d'una superfícia de 15 125 km2, a una populacion de 97 639 abitants (2016). Sa capitala es Kaliningrad (ancianament Königsberg).

Oblast de Kaliningrad
Descobridor o inventaire
Data de descobèrta
Contrari
Color
Simbòl de quantitat
Simbòl d'unitat
Proprietat de
Fondador
Compren
Data de debuta
Data de fin
Precedit per
Seguit per
Coordenadas
Administracion
Estatut politic óblast
Capitala Kaliningrad
Geografia
Superfícia 15 125 km²
Demografia
Populacion 976 439 ab.
Densitat 64,6 ab./km²
Lengas rus


Oblast de Kaliningrad

L’óblast de Kaliningrad es la region pus occidentala e plus pichona de la Federacion de Russia. Es separada del rèsta de Russia per tres frontièras internacionalas, e la vila pus pròcha, Pskov, se tròba a 600 km d'aquí.