La Plaça Miserere (mei popularment coneguda com la Plaça Once per'mor de la preséncia de la gara Once de Septiembre) que's tròba a Buenos Aires.

La plaza Miserere chic après l'acabament deu son estat present
Mausolèo de Bernardino Rivadavia

que deu lo son nom a un ancian abitan : Antonio González Varela, conegut per estar un òmi deus pietadós. Lo lòc qu'èra conegut a l'origina dab lo nom de Quinta de Miserere (la "proprietat de Miserere"). Après que vadó, de cap a 1814, Mataderos de Miserere (los "Matadèrs de Miserere"), Hueco de los corrales en 1817 e Mercado del Oeste de cap a 1850. También fue conocida como Mercado o Plaza 11 de Septiembre. que ho definitivament batejada Plaza Miserere en 1947.

A despart de la gara Once de Septiembre, la plaça qu'ei marcada per la preséncia deu tombèu monumentau de Bernardino Rivadavia bastida en 1932. Qu'ei justament bordada per l'avienguda Rivadavia.

La plaça Miserere que da lo son nom a l'estacion deu subte en devath.

Durant las purmèra invasion anglesa de 1806 que ho un lòc de batalha e durant la segonda (en 1807) las tropas espanhòlas e argentina gavidadas per Jacques de Liniers qu'i hon des.hèitas (çò qui nempachè pas la loa victòria fin finau).