Minimes (Òrdre religiós)


Los Minimes, que vòl dire « los tot petits », forman un òrdre religiós creat en 1493 per sant Francés de Paula (1416 † 1507), ermita d'esperel e recercant l'escòrgament absolut, una umilitat radicala.

Gravadura d'un fraire minime, sègle XVII
Gravadura d'un fraire minime, sègle XVII

Son tanben nomenats Los Bons Òmes.

Istòria modificar

 
Santuari de Sant Francés de Paula, a Paula

Retirat per una vida d'ermita, sant Francés de Paula (1436 en Calàbria † 1507) atira de disciples que regropa en lor donant en 1493 lo nom mai modèst possible, los Minimes, que la règla es d’una austeritat extrèma.

Los religioses Minimes portavan una tunica de drap negre de largas margas, un cort escapulari amb una capucha redonda. La tunica e l'escapulari son serrats par un cordon de lana negras de cinc noses.

S'espandiguèron dins la Calàbria e dins la Sicília. S'impausavan una vida amb mai de rigor en apondent als tres vòts franciscans de caritat, obesissença e pauretat aquel del june contunh en s'interdisián de manjar tot produch animal, lach e uòus inclusits.

L'Òrdre foguèt aprovat pel papa Sixt IV en 1474, amb totes los « privilègis » dels òrdres mendicants. S'espandiguèron en França e en Espanha.

Al sègle XVII, l'Òrdre comptava 457 convents, dont 156 en France[1]. Dins los ans 1990, èran prèp de 200. En 2006, 178.

Ligams intèrnes modificar

Nòtas e referéncias modificar

  1. (fr)Marc Miguet Les Minimes, un quartier de Toulouse=

Ligams extèrnes modificar

 

Wikimedia Commons prepausa de documents multimèdia liures sus Francés de Paula.