Lista dels primièrs ministres de Paquistan

lista d'un projècte Wikimèdia

Vaquí la lista dels primièrs ministres de Paquistan dempuèi lo 1947.

Blason de Paquistan
Nom
(naissença - mòrt)
Imatge Començament del govèrn Final del govèrn Partit Politic
1 Liaquat Ali Khan
(1896 - 1951)
14 d'agost de 1947 16 d'octobre de 1951 Muslim league
2 Sir Khawaja Nazimuddin
(1894 - 1964)
17 d'octobre de 1951 17 d'abril de 1953 Muslim league
3 Muhammad Ali Bogra
(1909 - 1963)
17 d'abril de 1953 12 d'agost de 1955 Muslim league
4 Chaudhry Muhammad Ali
(1905 - 1980)
12 d'agost de 1955 12 de setembre de 1956 Muslim league
5 Huseyn Shaheed Suhrawardy
(1892–1963)
12 de setembre de 1956 17 d'octobre de 1957 Awami League
6 Ibrahim Ismail Chundrigar
(1898 - 1968)
17 d'octobre de 1957 16 de decembre de 1957 Muslim league
7 Sir Feroz Khan Noon
(1893–1970)
16 de decembre de 1957 7 d'octobre de 1958 Republican Party
Cargue abolit (7 d'octobre de 1958 - 7 de decembre de 1971)
8 Nurul Amin
(1893–1974)
7 de decembre de 1971 20 de decembre de 1971 Muslim league
Cargue abolit (20 de decembre 1971 - 14 d'agost 1973)
9 Zulfikar Ali Bhutto
(1928 - 1979)
14 d'agost de 1973 5 de julhet de 1977 Pakistan Peoples Party
Cargue abolit (5 de julhet 1977 - 24 de març 1985)
10 Muhammad Khan Junejo
(1932 - 1993)
24 de març de 1985 29 de mai de 1988 cap;
Pakistani Muslim league
Cargue abolit (29 de mai 1988 - 2 de decembre 1988)
11 Benazir Bhutto
(1953 - 2007)
2 de decembre de 1988 6 d'agost de 1990 Pakistan Peoples Party
A Ghulam Mustafa Jatoi
(1931–2009 )
6 d'agost de 1990 6 de novembre de 1990 Govèrn provisòri
12 Nawaz Sharif
(1949– )
6 de novembre de 1990 18 d'abril de 1993 Pakistani Muslim League (N)
A Balakh Sher Mazari
(1928– )
18 d'abril de 1993 26 de mai de 1993 Govèrn provisòri
12 Nawaz Sharif
(1949– )
26 de mai de 1993 18 de julhet de 1993 Pakistani Muslim League (N)
A Moeenuddin Ahmad Qureshi
(1930– )
18 de julhet de 1993 19 d'octobre de 1993 Govèrn provisòri
11 Benazir Bhutto
(1953–2007)
19 d'octobre de 1993 5 de novembre de 1996 Pakistan Peoples Party
A Malik Meraj Khalid
(1916–2003)
5 de novembre de 1996 17 de febrièr de 1997 Govèrn provisòri
12 Nawaz Sharif
(1949– )
17 de febrièr de 1997 12 d'octobre de 1999 Pakistani Muslim League (N)
Cargue abolit (12 d'octobre 1999 - 21 de novembre 2002)
13 Zafarullah Khan Jamali
(1944–2020)
21 de novembre de 2002 26 de junh de 2004 Pakistani Muslim League (Q)
14 Chaudhry Shujaat Hussain
(1946– )

30 de junh de 2004 20 d'agost de 2004 Pakistani Muslim League (Q)
15 Shaukat Aziz
(1949– )
20 d'agost de 2004 16 de novembre de 2007 Pakistani Muslim League (Q)
16 Muhammad Mian Soomro
(1950– )
16 de novembre de 2007 25 de març de 2008 govèrn provisòri
17 Yousaf Raza Gillani
(1952- )
25 de març de 2008 22 de junh de 2012 Pakistan People's Party
18 Raja Pervaiz Ashraf 22 de junh de 2012 25 de març de 2013 Pakistan People's Party
19 Mir Hazar Khan Khoso 25 de març de 2013 5 de junh de 2013 cap
20 Nawaz Sharif (3en còp)
(1949- )
5 de junh de 2013 28 de julhet de 2018 Pakistani Muslim League (N)
21 Shahid Khaqan Abbasi
(1958- )
28 de julhet de 2017 1 de junh de 2018 Pakistani Muslim League (N)
22 Nasirul Mulk
(1950- )
1 de junh de 2018 18 d'agost de 2018 cap
23 Imran Khan
(1952- )
18 d'agost de 2018 11 d'abril de 2022 Pakistan Tehreek-e-Insaf
24 Shehbaz Sharif
(1951- )
11 d'abril de 2022 14 d'agost de 2023 Pakistani Muslim League (N)
25 Anwar ul Haq Kakar
(1971- )
14 d'agost de 2023 uèi cap

Vejatz tanben modificar