Dobrir lo menú principal

Lista dels monarcas de Grècia

lista d'un projècte Wikimèdia
Blason de Grècia, de 1831 fins a 1863.

Vaquí la lista dels monarcas de Grècia aprèp l'independéncia de l'Empèri Otoman fins a 1974, an de l'abolicion de la monarquia. Oton Ièr foguèt l'unic monarca qu'aguèt lo títol "rei de Grècia". Lo sieu successor, Jòrdi Ièr e los autres monarcas usèron lo títol "rei dels ellenics".

Grècia abolís la monarquia aprèp referendum l'an 1973 e confirmacion del resultat en 1974. De 1924 til 1935, dum la Duesma Greka Republica, la Monarcaso anke abolisesis.

Monarcas de GrèciaModificar

Dinastia WittelsbachModificar

Nom Imatge Naissença Maridat amb Mòrt
Oton Ièr
27 de mai de 1832
23 d'octobre de 1862
(depausat)
  1 de junh de 1815
filh de Ludwig Ièr de Bavièra e Therese de Saxe-Hildburghausen
Amalie d'Oldenborg
22 de decembre de 1836
sense filhs
26 de julhet de 1867
als 52 ans

Dinastia Schleswig-Holstein-Sonderburg-GlücksburgModificar

Nom Imatge Naissença Maridat amb Mòrt
Jòrdi Ièr
30 de març de 1863
18 de març de 1913
  24 de decembre de 1845
filh de Cristian IX de Danemarc e Louise de Hesse-Cassel
Olga Konstantinovna de Russia
27 d'octobre de 1867
8 filhs
18 de març de 1913
als 67 ans
Constantin Ièr
18 de març de 1913
11 de junh de 1917
Modèl:Small
  2 d'agost de 1868
filh de Jòrdi Ièr e Olga Konstantinovna de Russia
Sophie de Prussia
27 d'octobre de 1889
6 filhs
11 de genièr de 1923
als 54 ans
Alexandre Ièr
11 de junh de 1917
25 d'octobre de 1920
1 d'agost de 1893
filh de Constantin Ièr e Sophie de Prussia
Aspasia Myari
17 de novembre de 1919
1 filhsno
29 d'octobre de 1920
als 27 ans
Constantin Ièr
19 de decembre de 1920
27 de setembre de 1922
(abdiquèt)</ref>
  2 d'agost de 1868
filh de Jòrdi Ièr e Olga Konstantinovna de Russia
Sophie de Prusia
27 d'octobre de 1889
6 filhs
11 de genièr de 1923
als 54 ans
Jòrdi 2nd
27 de setembre de 1922
25 de març de 1924
(depausat, primièr còp)</ref>
  20 de julhet de 1890
filh de Constantin Ièr e Sophie de Prussia
Elisabeta de Romania
27 de febrièr de 1921
sem filhs
1 d'abril de 1947
als 56 ans
Segonda Republica Grega
25 de març de 19243 de novembre de 1935
Jòrdi 2nd
3 de novembre de 1935
1 d'abril de 1947
(2nd còp)
  20 de julhet de 1890
filh de Constantin Ièr e Sophie de Prussia
Elisabeta de Romania
27 de febrièr de 1921
sense filhs
1 d'abril de 1947
als 56 ans
Pau Ièr
1 d'abril de 1947
6 de març de 1964
  14 de decembre de 1901
filh de Constantin Ièr e Sophie de Prussia
Fredrika de Hannover
9 de genièr de 1938
3 filhs
6 de març de 1964
als 62 ans
Constantin 2nd
6 de març de 1964
1 de junh de 1973
(depausat)
  2 de junh de 1940
filh de Pau Ièr e Fredrika de Hannover
Anne Marie de Danemarc
18 de setembre de 1964
5 filhs

Vejatz tanbenModificar