Lagos (Nigèria)

Lagos (Nigèria)

Lagos es la ciutat pus poblada en Nigèria e la segonda pus poblada en Africa aprèp Lo Caire. L'airal metropolitan de Lagos es a l'ora d'ara lo 17en mai poblat al mond (7 937 932 ab. en 2006).

Lagos, vist dempuèi Victoria Island
Mapa de las zonas urbanas de Lagos

L'anciana capitala de Nigèria, Lagos es una enòrma metropòli que s'es desvolopada a partir d'illas coma Lagos Island, despartidas per de calancas, a la talvera del sud-oèst del lagon de Lagos pròche del grau, e protegidas de l'Ocean Atlantic per una longa benda de sabla coma la plaja de Bar Beach que s'espandis sus 100 km de l'èst a l'oèst del grau.

Dempuèi la debuta Lagos s'es espandit sus la tèrra fèrma a l'oèst del lagon e la ciutat inclutz Ikeja e Agege e ara atenh fins a 40 km al nòrd-oèst de l'illa de Lagos.


Capitalas d’Africa
Africa del Nòrd
Argièr · Lo Caire · Trípol · Rabat · Nouakchott · Khartom · Tunis Africa de l'Oèst
Porto Novo · Ouagadougou · Praia · Yamoussoukro · Banjul · Accra · Conakry · Bissau · Monròvia · Bamako · Niamey · Abuja · Dakar · Freetown · Lomé
Africa Centrala
Yaoundé · Bangui · Brazzaville · Kinshasa · Liuravila · Malabo · São Tomé · N'Djamena Africa de l'Èst
Gitega · Jiboti · Asmara · Addis Abeba · Nairòbi · Kampala · Kigali · Victòria · Mogadisho · Dodoma
Africa Australa
Pretòria  · Luanda · Gaborone · Moròni · Maseru · Antananarivo · Lilongwe · Port Louis · Maputo · Windhoek · Mbabane  · Lusaka · Harare Autras vilas principalas e capitalas economicas Abidjan · Alexàndria · Casablanca · Dar es Salaam · Durban · Lagos · Lo Cap · Johannesburg