Jorge Ben Jor

Jorge Duílio Lima Meneses, mai conegut artisticament coma Jorge Ben primièr, puèi mai tard Jorge Ben Jor (Rio de Janeiro, 22 de març de 1945) es un cantaire, compositor e guitarrista brasilian. Aqueste musician, un dels mai populars de son país, ten una musica plan eclectica que i fusiona samba, funk, rock e bossa nova amb de paraulas sovent plenas d'umor e satiricas, e mai de còps que i a esotericas.

Prenguèt son nom d'artista Ben, qu'èra lo nom de sa maire d'origina etiopiana, per l'omenatjar.

Jorge Ben Jor en 2008

DiscografiaModificar

  • Samba Esquema Novo (1963)
  • Ben é Samba Bom (1964)
  • Sacundin Ben Samba (1964)
  • Big Ben (1965)
  • O bidú-Silêncio no Brooklin (1967)
  • Jorge Ben (1969)
  • Força Bruta (1970)
  • Negro é Lindo (1971)
  • Ben (1972)
  • 10 Anos Depois (1973)
  • A Tábua de Esmeralda (1974)
  • Solta o Pavão (1975)
  • Jorge Ben à l'Olympia (1975)
  • Gil e Jorge (1975), amb Gilberto Gil
  • África Brasil (1976)
  • Samba Nova (1976)
  • Tropical (1977)
  • A Banda Do Zé Pretinho (1978)
  • Salve Simpatia (1979)
  • Alô, Alô, Como Vai? (1980)
  • Bem Vinda Amizade (1981)
  • Dadiva (1983)
  • Sonsual (1984)
  • Ben Brasil (1986)
  • Ben Jor (1989)
  • Live In Rio (1992)
  • 23 (1994)
  • Homo Sapiens (1995)
  • Musicas Para Tocar Em Elevador (1997)
  • Puro Suingue (2000)
  • Acústico MTV (2002)
  • Reactivus Amor Est (Turba Philosophorum) (2004)
  • Sou da Pesada (7 Samurai Afroraduno Remix)/A Joven Samba *(Klasick Remix) (2006)
  • Recuerdos de Assunción 443" (2007)
  • Favourites: From Samba Esquema Novo 1963 - África Brasil 1976 (2008)