Festenal Occitània

L'Institut d'Estudis Occitans de Nauta Garona (IEO 31) organiza cada an lo Festenal Occitània amb un seissantenat de pertenaris, pendent tot lo mes d'octobre, a Tolosa e dins sa region. Lo Festenal Occitània, creat en 2000, a per tematica màger dempuèi 2002 «Los Orients d’Occitània ». Càmbia a partir de 2008, per se dobrir sus "l'Entre duas Mars".

Lògo del Festenal Occitània

Aquesta manifestacion es nascuda de la volontat de :

  • Permetre a la creacion contemporanèa occitana, totas disciplinas confondudas, de rencontrar lo public mai larg. En efièch, dempuèi un desenat d'annadas, la creacion a l'entorn de la cultura occitana fa pròva d'una inventivitat susprenenta e d'un professionalisme remirable. Lo Festenal Occitània vòl èsser un esplech de difusion per aquesta creacion, tant sul plan nacional coma internacional.

Aquesta desmarcha s'adreça tanben a las estructuras professionalas de programacion culturala.

  • Metre en evidéncia los ligams de la cultura occitana amb las autras culturas. Las culturas coneisson pas de frontièra, las influéncias recipròcas son constantas e quitament necessàrias a la vitalitat de caduna d'entre elas. O mostrar, es participar a la coneissença, e quitament a la compreneson de l'Autre dins un esperit de dobertura maximala, es s'autorizar una vision apasimada de la diversitat culturala.

Ligam extèrne modificar

(fr) Site oficial del festenal