Bahamas : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Dhegiha (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 50 :
}}
 
Las '''Bahamas''' son un [[archipèlaestat]] format per 700 illas dins l'[[Ocean Atlantic]], a l'èst de [[Florida]] ([[Estats Units]]) e al nòrd de l'illa de [[Cuba]].
 
La siá capitala es [[Nassau]].
 
Lo gentilici es '''bahamean -a''' (o '''bahamenc -a''').
 
=== Istòria ===
Se crei que la primièra tèrra ont desembarquèt en [[Cristòl Colomb]] dins lo ''[[Nòu Mond]]'' en [[1492]] foguèt l'illa de Sant Salvador, una de las pus orientalas de las Bahamas, cridada originalament pels [[arawak]] '''[[Guanahani]]''', e pus tard ''Watling'' pels britanics, localizada al sud de l'archipèla de las Bahamas.
 
Linha 70 ⟶ 71:
Dempuèi la siá independéncia, las Bahamas an prosperat notablament mercés al [[torisme]], a las bancas internacionalas e la gestion d'inversions.
 
=== Politica ===
Las Bahamas son una [[monarquia]] [[constitucion]]ala.
 
Linha 85 ⟶ 86:
Lo [[Conselh Privat del Comitat Judiciari de la siá Majestat]] es la pus nauta cort de las Bahamas. La se seguís en importància la [[Cort d'Apèl]] , puèi la [[Cort Suprèma]] amb 12 jutges e las [[Corts de Magistrats]].
 
=== Geografia ===
[[Imatge:Emerald bay great exuma bahamas.jpg|thumb|right|180px|Plaja en Emerald Bay, Bahamas.]]
Las Bahamas son un grop d'aproximativament 700 illas que se tròban dins l'[[Ocean Atlantic]] occidental fàcias las còstas de [[Florida]]. Fan partida de l'[[archipèla de Lucayos]], amb lo territòri d'otramar britanic de las [[Illas Turcas e Caïcas]].
 
[[Andros]] es l'illa pus granda, situada aproximativament a 240 km al sud-èst de Flòrida.