Dorothy Parker : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Jiròni (discussion | contribucions)
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 7 :
 
== Joventut ==
Tanben coneguda coma “Dot” O “Dottie”, son nom real èra '''Dorothy Rothschild'''. L'azard volguèt que nasquèsse en un jorn en qué la familha gaudissiá de las siás vacanças aen New Jersey, mas ela se considerava coma nòvayorkesa de cap e tot. Creissèt dins l'[[Upper West Side]], escolarizada a la ''Blessed Sacrament Convent School'', e mai se que son paire foguèsse jusieu e sa mairastra protestanta. La siá educacion formala s'acabèt a sos 13 ans.
 
=== Primièrs trabalhs ===
L'an [[1913]] aviá perdut tota la siá familha e a comptar d'alavetz li calguèt se ganhar la vida en tocant lo piano en una escòla de balhdança, entre d'autres trabalhs. AtenguètCapitèt de vendre un poèma a la revista [[Vanity Fair]] en [[1914]]. Un an mai tard foguèt contractada coma assistenta editoriala per [[Vogue]].
 
Se maridèt amb lo ''broker'' de [[Wall Street]] Edwin Pond Parker II, mas se separèron enal començarcomençament de la [[Primièra Guèrra Mondiala]]. Ela contunhèt de trabalhar per ambdoas revistas.
 
L'escrivana aviá de sentiments ambigus respècte a la siá condicion jusieva e soliáamava de badinar en assegurant que s'èra maridada pas que per cambiar de nom de familha.
 
== Consecracion dins The New Yorker ==