Diccionari català-valencià-balear

(Redirigit dempuèi DCVB)

Lo Diccionari català-valencià-balear (DCVB), conegut tanben coma Diccionari Alcover-Moll en onor de sos creadors, Antoni Maria Alcover e Francesc de Borja Moll, es un diccionari descriptiu e etimologic que voliá reculhir tot lo patrimòni lexical del catalan. Es una aisina essenciala pels lingüistas estudioses de la lenga catalana e a mai una òbra de lectura d'interès per totes los que son pas especialistas. Realizat amb la collaboracion de nombrosas personas que provesiguèron de fichas lexicograficas. La direccion de l'elaboracion e las tascas principalas corresponguèron a Mossèn Antoni M. Alcover e a son collaboraire principal, Francesc de Borja Moll. Foguèt gràcias a aqueste darrièr que lo Diccionari sortiguèt en 1962. I collaborèron tanben, d'un biais regular e important, Manuel Sanchis Guarner e Anna Moll i Marquès.

Diccionari català-valencià-balear
Diccionari_català_valencià_balear.jpg
AutorAntoni Maria Alcover, Francesc de Borja Moll i Casasnovas (ca) Traduire e Manuel Sanchis i Guarner Modifica el valor a Wikidata
Genrediccionari Modifica el valor a Wikidata
Version originala
Lengacatalan
ParucionBarcelona (1968)
Cobèrta del Diccionari català-valencià-balear

Lo diccionari ten dètz volums, son en total 9850 paginas que provesisson mai de 160 000 articles. Actualament se pòt consultar en linha dins una version de 20 000 colomnas de tèxt, 70 Mo d'informacion textuala e 1500 illustracions de blanc e negre.

Ligams extèrnes modificar