Centre regional d'art contemporan Occitània (Seta)

Lo Centre regional d'art contemporanèu Occitània (o CRAC Occitània) es l'un dels darrièrs centres d'art contemporanèu creat en França, en 1997. Es situat a Seta de cap a la mar Mediterranèa.

Istorica modificar

Lo projècte del centre d'art es iniciat en 1993 per la fondadora e directritz, Noëlle Tissier. Fasent part del còr de la vila, los ancians magasèms frigorifics de peis del pòrt de Seta son reabilitats per l'arquitècte Lorenzo Piqueras, en 1995.[1] Durant doas annadas, los trabalhs son realizats per transformar los luòcs. Son finançats a paritat egala per l'Estat e la Region. Es dempuòi sa creacion, convencionada amb lo Ministèri de la Cultura e de la comunicacion[2]. Dobèrt en 1997, es lo resultat de la collaboracion entre l'escòla de las bèlas arts de Sète, la residéncia d'artista la vila Sant-Clair e l'espaci Paul Boyé.

Dempuèi 2004, de partenariats son realizats amb d'actors regionals, nacionals e internacionals per tal de promòure l'actualitat de la creacion artistica e presentar d'òbras provenentas de colleccions publicas e privadas. Lo CRAC espandís la produccion de projèctes d'artistas.[1]

Nomenada per la presidenta del Conselh regional d'Occitània, Carole Delga, es dirigit, dempuèi lo 1r d'agost de 2018, per Marie Cozette.

Missions modificar

Lo centre regional d'art contemporanèu Occitània a mantunas missions :

  • La produccion e l'ajuda a la creacion artistica ;
  • Las exposicions e la difusion de las òbras ;



  • Las publicacions e l'educacion artistica.
  1. 1,0 et 1,1 Centre Régional d'Art Contemporain Occitanie / Pyrénées-Méditerranée, publié par Marc Domage sur le site dca-art.com (consulté le 10 avril 2019)
  2. CRAC - Centre Régional d’Art Contemporain Occitanie, publié sur le site airdemidi.org (consulté le 10 avril 2019)