Axelle Red

Fabienne Demal, mai coneguda artisticament coma Axelle Red (Hasselt, 15 de febrièr de 1968) es una cantautora bèlga. Se faguèt conéisser sul mercat francofòn en 1993 gràcias a sa cançon "Sensualité". En 1998, cantèt lo títol "La Cour des Grands" amb lo cantaire senegalés Youssou N'Dour durant la ceremoniá d'inauguracion del Campionat del Mond de Fotbòl de 1998 que se debanèt alara a París. Sa notorietat se consolidèt e cresquèt mai encara en 2002 quand cantèt en duo amb Renaud la cançon "Manhattan-Kaboul".

Axelle Red en 2009

A cantat tanben de cançons en espanhòl e anglés.

DiscografiaModificar

  • Sans plus attendre (1993)
  • À Tâtons (1996)
  • Con solo pensarlo (1998)
  • Toujours Moi (1999)
  • Alive (in concert) (2000)
  • Face A / Face B (2002)
  • Jardin Secret (2006)
  • Sisters & Empathy (2008)
  • Un coeur comme le mien (2011)
  • Rouge Ardent (2013)