Éric Drouet, nascut en 1985[N 1], es un camionaire francés que compta demest las figuras a l'origina del movement dels Corsets Jaunes lançat en França en novembre de 2018 e dont es presentat per los mèdias coma l'una de las principalas figuras.

Éric Drouet al moment d'un acamp dels Corsets Jaunes a Bordèu en març de 2019.

Biografia modificar

Situacion personala modificar

En 2019, Éric Drouet viu a Melun, en Sèina e Marna, ambe son esposa e lor filha. Es un camionaire[1], salariat a plen temps, e sòci actiu de l'associacion de tuning «Muster Crew»[2].

Movement dels Corsets Jaunes modificar

Lançaire de la contestacion modificar

Fin d'octobre de 2018, decidís amb un amic de lançar un apèl a un acamp d'automobilistas sul baloard periferic de París[2] per protestar contra la montada de las taxa suls carburants, decidida per lo govèrn per favorizar la transicion energetica, dins l'encastre dels engatjaments de la França resultant de l'acòrdi de París.

Perseguidas judiciàrias modificar

Lo 22 de decembre de 2018, es interpelat en possession d'una maçuga, çò que li val d'èsser convocar per lo 5 de junh de 2019 al tribunal correccional[2].

Posicionament politic modificar

Éric Drouet se reivindica coma estrangièr a tot engatjament partidari[2]. Presentat per certans mèdias coma simpatizant de l'Amassada Nacionala o de la França Insomesa, a desmentís aver vòta per la candidata FN a l'eleccion presidenciala francesa de 2017, Marion Le Pen, contrant una falsa informacion lançada per l'editorialista Jean-Michel Aphatie[3].

Criticas e polemicas modificar

Nòtas e referéncias modificar

  • (fr) Aqueste article es parcialament o en totalitat eissit d’una traduccion de l’article de Wikipèdia en francés intitolat « Éric Drouet ».

Nòtas modificar

  1. Actualament, sa data de naissença precisa es pas confirmat.

Referéncias modificar

  1. (fr) Perrine Storme, Eric Drouet est-il un leader ? (1/2), BFMTV, 15 de febrièr de 2019.
  2. 2,0 2,1 2,2 et 2,3 (fr) Kocila Makdeche, Du tuning aux "gilets jaunes", comment Eric Drouet est devenu le "premier opposant à Emmanuel Macron", France Info, 2 de febrièr de 2019.
  3. (fr) Louis Nadau, "Eric Drouet, gilet jaune et électeur du FN" : récit d'une hallucination politico-médiatique, Marianne, 3 de genièr de 2019.

Vejatz tanben modificar

Sus d'autres projècte de Wikimedia:
 
Commons
Commons (Galariá)
 
Commons
Commons (Categoria)  Modèl:Commonscat/categories

Articles ligats modificar

Ligams extèrnes modificar