Wikipèdia:Paginas sospechadas de violacion de copyright

(Redirigit dempuèi Wikipèdia:PCP)
Venètz de demandar una traduccion de Paginas sospechadas de violacion de copyright.

Creatz (exemple detalhat) la sospagina qu'assegurarà lo seguiment del processús de traduccion en clicant sus Projècte:Traduccion/Paginas sospechadas de violacion de copyright.

Acorchi [+]
[[WP:PCP|WP:PCP]]

Presentacion modificar

Aquesta pagina fa la lista dels articles sospechats d'enfrànher un copyright, o averats coma tals e permet de ne discutir.

Qualques recomandacions :

Se desiratz consultar la lista completa dels articles sospechats d'enfrànher un copyright : afichar la lista completa.


Coma prepausar una pagina sospechada de copyright ? modificar

1.Ajustatz en tèsta de la pagina sospechada de copyright la linha {{còpia de verificar}} o mièlhs:

  • URL « simple » :

VIOLACION POSSIBLA DE COPYRIGHT

Se venètz just d'apausar aqueste bendèl sus la pagina, creatz la sospagina correspondenta sus la pagina listant los articles sospechats de violacion de copyright en clicant aquí.

Aqueste article enfranh probablament un copyright. Es la còpia conforma de tot o partida del sit :

[{{{1}}} {{{2}}}]

Per tot esclariment e informacion complementaris, consultatz la nòta « Paginas sospechadas de violacion de copyright » dins la lista de las paginas sospechadas de violacion de copyright, e mai la pagina de discussion d'aqueste article.

  1. Mercé de pas modificar aquesta pagina pel moment.
  2. S'avètz los dreches d'autor del contengut que seguís, o s'avètz la permission d'utilizacion jols tèrmes de nòstra licéncia, mercé d'o indicar sus aquesta pagina de discussion e sus la nòta « Paginas sospechadas de violacion de copyright ».
  3. Mercé de pas restablir lo contengut qu'èra present aicí. Serà levat. Aqueste article serà restablit se Wikipèdia obten la permission del detenidor dels dreches d'autor.
  4. Se volètz trabalhar çaquelà sus aqueste article mercé d'o far sus la pagina de discussion.
  5. Se los estatuts del contengut son pas clarificats, aqueste contengut serà suprimit al cap d'una setmana.
  • Ajustar de trabalhs jos copyright sens autorizacion exprèssa es una violacion de las leis aplicablas a aqueste sit e va contra nòstre foncionament. Los qu'ajustan mantun còp de contengut jos copyright en ignorant aqueste règla seràn blocats.
  • La version originala de l'article qu'es en discussion es visibla gràcias a l'istoric d'aquesta pagina.
amb paramètre {{còpia de sit|URL d'ont es trait l'article|Títol del sit}}.
  • URL inclusent lo signe = (egal) : {{còpia de sit|1=URL_d'ont_es trait_l'article|2=Títol del sit}}.
Atal, un bendèl serà visible per indicar que la pagina es sospechada d'enfrànher un copyright, ou avérés comme tels. Il doit rester pendant toute la durée de la procédure. Exception : lo bendèl ne doit pas être apposé aux paginas de redireccion.

2.Clicatz sus lo ligam roge dins lo bendèl creat afin de crear la pagina puèi salvagardar.
3. Ajustatz la jos-pagina que vient d'être créé en bas de la présente pagina, en créant un lien vers una jos-pagina, coma aiçò : [[/nom de la jos-pagina]].

La proposicion de plusieurs articles sospechats d'enfrànher un copyright dins una meteissa jos-pagina es de defugir. Toutefois, s'aquò es vertadièrament necessari (une dizaine d'articles e mai), es possible de crear una jos-pagina per utilizaire o per categoria e d'i regrouper los ligams vèrs los articles concernits.

Debanament de la procedura modificar

  • Primièra setmana : soit l'auteur du copier coller vient s'expliquer et donner les garanties de réutilization des textes, soit une autorization nous parvient aprèp demande auprés de l'autor original (oblidetz pas de far parvenir l'autorizacion a la fondacion wikimedia a l'adreça suivant permissions AT wikimedia.org).
  • Segonda setmana : reescritura del passatge o de l'article n'ayant pas l'agréement. Se i a pas de violacion del copyright (autorizacion de l'autor o del sit copiat), cal levar lo bendèl e lo remplaçar per una referéncia a l'autor o al sit.
  • Tresena setmana : de la part d'un administrator, purga de l'istoric o supression de l'article e archivatge de la procedura.

Archivatge modificar


Proposicions modificar

En espèra de responsas d'autors modificar

  • /demanda Inclure pas las demandas novèlas dins aquesta pagina, servís pas qu'a passar del sistèma ancian al novèl.

ancianas modificar

Genièr de 2006 modificar

25 de genièr de 2006 modificar

Avertiments modificar

Avertiment : Legissètz las instruccions en naut de la pagina abans d'ensajar ço que siá !
Ajuda a la mantenença : Aprèp un tractament, inscrivètz al costat del ligam un resumit de las operacions efectuadas e signatz.