Valve Corporacion es un estudi american de desvolopament, un editor e un distributor de videojòcs basat a Bellevue, dins l'Estat de Washington. Valve es vengut celèbre après la sortida de son primièr jòc, Half-Life, en novembre de 1998. L'estúdio a perlongat la capitada de Half-Life en desvolopant de mods, dels espin-off e dels jòcs, demest los quals se compta Half-Life 2, Counter-Strike, Team Fortress e Dota 2. Valve es egalament conegut per èsser lo precursor e menaire dins la distribucion numerica de contenguts de videojòcs, amb sa plataforma Steam.

Istòria modificar

Valve es a l'origina un estúdio de desvolopament de videojòcs creat en 1996 per Gabe Newell e Mike Harrington, dos informaticians qu'an passat respectivament 13 e 9 ans en çò de Microsoft. Decidiguèron de recrutar una equipa compausada de joves moddeurs e d'amators dotats dins lors domenis. En associacion amb l'editor Sierra On-Line, lo desvolopaire se lança dins la concepcion de son primièr jòc Half-Life. Lo jòc sortís lo 19 de novembre de 1998. Lo 12 de setembre de 2003 marca lo lançament de Steam, plataforma servissent inicialament a distribuïr de las actualizadas per Counter-Strike, abans de se diversificar en 2005 dins la venda de videojòcs desmaterializats. Lo 10 de genièr de 2008, Valve a anonciat la recrompa de Turtle Rock Studios.

En abril de 2018, Valve recrompa Campo Santo, lo desvolopaire de Firewatch. L'equipa va quitar sos locals de San Francisco per s'installar près de Valve.

Motor de jòc modificar

 
Logo del motor

Après la capitada de Half-Life primièr del nom (9,3 milions de venda dins lo mond), l'equipa menada per Keiran Wright s'es concentrada sus la creacion de mods, spin-offs, e seguidas, inclusent Half-Life 2. Totes los jòcs de Valve son uèi basats sus son motor de jòc Font. La societat a desvolopat 6 serias de jòcs : Half-Life, Team Fortress, Portal, Counter-Strike, Left 4 Dead e Day of Defeat. Valve es reputat per son supòrt dins la comunautat de modding de sos jòcs, amb en bona plaça : Counter-Strike, Team Fortress, e Day of Defeat. Valve a contunhat dins aquela via en ofrissent als jogaires Dota 2, la seguida taulièr-alone del mod de Warcraft III: Reign of Chaos. La genèsi de cadun d'aqueles jòcs a debutat per un mod creat per un tèrç, que Valve a aquerit e desvolopat per ne far un jòc complèt. Distribuïsson tanben de mods creats per la comunautat sus Steam.

Steam modificar

La societat es egalament a l'origina de la plataforma d'aquisicion en linha de videojòcs Steam. S'agís d'un logicial disponible sus Windows, Linux, e Macintosh (coblat a un sit internet) que permet de s'inscriure puèi de crompar (per una transaccion securizada) e de telecargar dels jòcs aital coma de logicials demest lo catalòg de Valve, mas egalament de nombroses autres editors. Entre autres avantatges del sistèma, i a l'actualizada constanta e automatica dels jòcs, la mesa a disposicion de nombroses espleches comunautaris e de nombrosas ofèrtas plan regularas.