Samuel H. Wang High School for Girls

L'Institut Femenin Samuel H. Wang de l'Universitat Yeshiva (en anglés: Samuel H. Wang Yeshiva University High School for Girls ) (YUHSG), popularament conegut coma "Central", ofrís de plans d'estudis preparatoris per l'universitat e programas d'estudis josieus que condusisson a l'obtencion d'un diplòma academic avalat pel conselh de regents de l'Estat de Nòva York e per l'associacion de collègis e escòlas dels estats mejans.[1]

Ubicacion modificar

L'escòla es afiliada amb l'Universitat Yeshiva, l'institut se tròba a Holliswood, dins lo quartièr de Queens de la vila de Nòva York. A l'ora d'ara Miriam Goldberg es la presidenta, Chaya Batya Neugroschl es la directora de l'escòla, Beverly Segal es la directora associada e Bracha Rutner es la sosdirectritz.

Valors modificar

L'Institut Samuel H. Wang, a coma mission educativa ensenhar e perpetuar la filosofia del judaisme ortodox modèrn, basat en los principis de la Torà Umadà. La siá mèta es preparar als estudiants per dintrar en l'edat adulta coma josieus informats e compromeses, e coma mem bres de la societat en general amb una ampla educacion e curiositat intellectuala.

Classas modificar

L'Institut Samuel H. Wang ofrís a totas las estudiantas un programa integral de preparacion per l'universitat e impartís de matèrias judaiques. Las ofèrtas de collocacion avançada comprenon; literatura anglesa, lenga anglesa, istòria josieva, istòria americana, govèrn, calcul, quimia, biologia, art e psicologia. Los corses optatius comprenon art avançat, espanhòl avançat, francés, arab, sciéncias de la tèrra, fisica, fisiologia e medecina forense. Las estudiantas del darrièr an pòdon realizar de corses a l'Escòla de Negòcis Sy Syms e de divèrses programas al Queens College. Un institut de sciéncias de recenta creacion ofrís a las estudiantas l'oportunitat de realizar recèrcas scientificas avançadas e melhorar las siás coneissenças scientificas.

Activitats modificar

Las escolanas de l'institut participan a divèrsas activitats extracurriculares que comprenon: l'aprendissatge de la Torà, art, basquetbòl, debat, drama, fotbòl, oquei, musica, softball, tennis, viatges, voleibal, e servici comunitari. Un exemple d'aiçò es la siá participacion dins un programa ont visitan de divèrses larèrs de ancians e de centres de reabilitacion. L'institut collabòra amb organizacions pas governamentalas coma Yachad, lo Cercle d'Amistat, e Chai Lifeline.[2]Las escolanas de l'institut participan tanben a una desfilada per celebrar l'existéncia de l'Estat d'Israèl.

Referéncias modificar