Salman Khan (entrepreneire)

Salman Amin 'Sal' Khan (en bengalin: সালমান খান; Nòva Orleans, 11 d'octobre de 1976) es un engenhaire informatic, entrepreneire e educador american d'origina bengalina e indiana. Es lo fondador de la Khan Academy, un organisme de tòca non-lucrativa que porgís l'accès en linha a una plateforma educativa gratuïta. Khan realizèt aital, dempuèi lo burèu de l'otal, mai de 4.000 vidèos que presentan un granda varietat de subjèctes academics, centrats principalament sus las matematicas e las sciéncias.

Salman Khan en 2011

En 2012, la revista americana Time marquèt Salman Khan dins sa Time 100, sa lista annadièra de las 100 personas mai influentas del mond.

Biografia modificar

Salman Khan nasquèt a Nòva Orleans en 1976 dins una familha d'immigrants venguts del sud d'Asia, son paire venguèt de Barisal, Bangladèsh, e sa maire de Kolkata, la capitala de l'estat indian de Bengal occidental. Cresquèt e estudièt a Nòva Orleans, anèt a l'escòla a Grace King dins lo barrie de Metairie. Aprèp qu'obtenguèt de bachilierats de matematicas e informatica, anèt a l'universitat e i faguèt una mestresa en informatica a l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) e un MBA de l'Escòla de Comerç d'Harvard.