Red Is Dead es un filme dins un filme : se tracta d'un marrit filme d'orror projectat dins lo filme La Ciutat de la paur.

Se tracta d'un pastiche de seria Z, çò que, per l'efièch comic que suscita, tomba dins lo nanar.

Solas las darrièras minutas de Red Is Dead son mostradas, al tot debut de La Ciutat de la paur, e mai se la durada del filme es clarament pas indicada; car lo filme necessita mantunas bobinas, segon la projeccion finala del filme, al palais dels festenals. Conta l'istòria de mantun personatges assassinats a la la faus e al martèl per un tuaire comunista nomenat Youri que reprimís tot profièch monetari.

Aqueste filme dins lo filme compta pas que qualques replicas fòrça brèvas, que son totas estadas extrèmament popularas dins la segonda mitat dels ans 1990, tot coma una granda partida d'aquelas eissidas de La Ciutat de la paur en general.

Red Is Dead es fòrtament inspirat del filme dins lo filme qu'apareis al debut de Lobster Man from Mars, ont l'òm retròba fòrça similaritats de scenari.

Nòtas e referéncias modificar

  • (fr) Aqueste article es parcialament o en totalitat eissit d’una traduccion de l’article de Wikipèdia en francés intitolat « Red Is Dead ».


Vejatz tanben modificar

Articles ligats modificar