L'Occident es una zòna geografica que compren inicialament l'Euròpa de l'Oèst. L'extension de la zòna atal designada a variat al cors de l'Istòria; a un periòde donat, tanben pòt variar en foncion del locutor e del contèxt. Al començament del sègle XXI, s'admet generalament que l'Occident recampa Euròpa, los Estats d'America, Austràlia e Nòva Zelanda [1] [2]. L'emplec del mot e del concèpte d'Occident repausa sovent sus l'idèa sosjacenta d'una civilizacion comuna a aquesta zòna, e sus una oposicion semantica entre l'Occident e, siá la resta del mond, siá un o maitas autras zònas geograficas (Occident / Orient, Occident / Blòt comunista, en particular).

Nòtas modificar

  1. Dictionnaire Hachette, edicion de 2006, entrada occident: «... 3 (amb una majuscula) Ensemble dels païses d'Euròpa Occidentala e d'America del Nòrd »
  2. Dictionnaire Petit Robert, edicion de 1993, entrada occident: «... 3 POLIT L'Euròpa de l'Oèst, los Estats Units e, pus generalament, los membres de l'Organizacion del Tractat de l'Atlantic Nòrd (OTAN). La defensa de l'Occident (autres còps opausada a Èst, païses de l'Èst) »


Ligams extèrnes modificar