Dobrir lo menú principal

Marguerite Duras cineasta

L'ÒbraModificar

citacionsModificar

Los Caps d'ÒbraModificar

La Musica 1967Modificar

India Song 1975Modificar

Son nom de Venise dans Calcutta désert 1976Modificar

Baxter, Véra Baxter 1977Modificar

Le navire night 1979Modificar

CitacionsModificar

Cinèma & literaturaModificar

Resson criticModificar

... en FrançaModificar

citacionsModificar

... endacòm maiModificar

citacionsModificar

CitacionsModificar

FilmografiaModificar

  • La Musica ... 1967 ... La Musica
  • Détruire, dit-elle ... 1969 ... Destrusir, ela çò ditz
  • Jeune le soleil ... 1972 ... Jove lo solelh
  • Nathalie Granger ... idem... Nathalie Granger
    • La Femme du Gange ... 1974 ... La Femna de Ganges
  • India Song ... 1975 ... India Song
  • Son nom de Venise dans Calcutta désert ... 1976 ... Lo siu nom d'a Venècia dins Calcuta desèrta
  • Des journées entières dans les arbres ... idem ... De jornadas entièras dins los arbres
  • Le Camion ... 1977 ... Lo Camion
  • Baxter, Vera Baxter ... idem ... Baxter, Vera Baxter
  • Les Mains négatives ... 1978 ... Las Mans negativas
  • Césarée ... idem ... Cesarèa
  • Le Navire Night ... 1979 ... Lo Naviri Night
  • Aurélia Steiner (Vancouver) ... idem ... Aurélia Steiner (Vancover) ...
  • Aurélia Steiner (Melbourne) ... idem ... Aurélia Steiner (Melbourne)
  • Agatha et les lectures illimitées... 1981 ... Agatha e las lecturas illimitadas
  • L'Homme atlantique ... idem ... L'Òme atlantic
  • Il Dialogo di Roma ... 1982 ... Il Dialogo di Roma
  • Les Enfants ... 1984 ... Los Enfants . . .

BibliografiaModificar

Vejatz tanbenModificar

Adaptacions cinematograficas d'òbras de Marguerite DurasModificar

  • Peter Brook: Moderato cantabile, filme realizat d'après un scenari de Marguerite Duras (en collaboracion amb en Gerard Jarlot e'n Peter Brook) segon lo siu roman, blanc e negre (95') França, 1960
  • Jean-Jacques Annaud : L'Amant, filme "realizat" d' "après" lo roman omonim de Marguerite Duras (contra la siá e espressa volontat a tengut exprimida), colors (91') França, 1991... Se ne citèrem aiceste filme, es sonque per insistir sul non respièch absolut de l'òbra e del siu autor per l'industria cinematografica francesa... (molta industria e nat art)... D'un cap d'òbra literari, se ne faguèron, sus papièr glaçadàs, un fotoroman de gara per grisetas amai nostalgics de l'Indochina francesa... no more comment!!

Documents audiovisualsModificar

Ligams extèrnesModificar

Ligams videograficsModificar

Nòtas & referénciasModificar

<references>