Dobrir lo menú principal

Somari

Los vescomtesModificar

Ostal de BesièrsModificar

881-897 : Rainard Ièr († 897), vescomte de Besièrs.

maridat a Dida, sòrre de Boson, evesque d'Agde de 885 a 898. Paire probable de :

897-920/4 : Boson († 920/4), vescomte de Besièrs e d'Agde, filh probable del precedent.

maridat a Arsinda. Paire probable de :
  • Teodon, que seguís,
  • Guilhèm Ièr, que seguirà.

920/4-ap.933 : Teodon, vescomte de Besièrs, filh probable del precedent.

en 956 : Guilhèm Ièr († 956/961), vescomte de Besièrs, filh probable del precedent.

paire de Rainard II, que seguís.

ab.961-969 : Rainard II († 969), vescomte de Besièrs, filh del precedent.

maridat a Garsinda. Paire de Guilhèm II, que seguís.

969-993 : Guilhèm II († ap.993), vescomte de Besièrs, filh del precedent.

maridat en primièras nòças a Ermentruda († 977/990) e paire de :
  • Garsinda († ap.1029), que seguís.
maridat en segondas nòças a Arsinda, filha de Rogièr Ièr, comte de Carcassona e paire de :

993-ap.1029 : Garsinda († ap.1029), vescomtessa de Besièrs, filha del precedent.

maridada en primièras nòças a Raimon Rogièr de Carcassona († 1011)
maridada en segondas nòças en 1013 a Bernat Pelet, senhor d'Andusa

Ostal de CarcassonaModificar

1030-1060 : Pèire Raimon († 1060), comte de Carcassona, vescomte de Besièrs, filh de la precedenta.

maridat a Ringarda

1060-1067 : Raimon Rogièr († 1067), comte de Carcassona, vescomte de Besièrs, filh del precedent

1067-1099 : Ermengarda († 1099), vescomtessa de Carcassona e de Besièrs, sòrre del precedent

maridada a Raimon Bernat Trencavel († 1074), vescomte d'Albi

Ostal de TrencavèlModificar

1099-1129 : Bernat Aton IV († 1129), vescomte d'Albi, de Besièrs e de Carcassona, filh de la precedenta.

maridat a Cecília de Provença, filha de Bertrand II († 1150), comte de Provença

1129-1167: Raimon Ièr Trencavèl († 1167), vescomte de Besièrs, puèi d'Albi e de Carcassona, fraire del precedent.

maridat a Adelaïda.
 
Familha Trencavèl

1167-1194 : Rogièr II († 1194), vescomte d'Albi, de Besièrs e de Carcassona, filh del precedent.

maridat a Adelaïda de Tolosa, filha de Raimon V, comte de Tolosa, e de Constança de França.

1194-1209 : Raimon Rogièr († 1210), vescomte d'Albi, de Besièrs e de Carcassona, filh del precedent.

maridat a Agnès de Montpelhièr, filha de Guilhèm VIII, senhor de Montpelhièr, e d'Inès de Castelha.

La Crosada dels Albigeses entra dins sos vescomtats venc Raimon Rogièr Trencavèl, e atribuís sos vescomtats a un dels crosats, Simon de Montfòrt.

Ostal de MontfòrtModificar

 
Ostal de Montfòrt

1209-1218 : Simon de Montfòrt († 1210), senhor de Montfòrt, vescomte d'Albi, de Besièrs e de Carcassona.

maridat a Alix de Montmorency, filha de Bouchard IV, senhor de Montmorency e de Laurette de Hainaut.

1218-1224 : Amaury de Montfòrt († 1241), comte de Montfòrt, vescomte d'Albi, de Besièrs e de Carcassona, filh del precedenta.

En 1224, remet sos vescomtats al rei Loís VIII de França que los estaca al domeni reial.

BibliografiaModificar