Dobrir lo menú principal

Lista dels primièrs ministres de Mongolia

lista d'un projècte Wikimèdia
Blason de Mongolia.

Aquesta es la lista de primièrs ministres de Mongolia aprèp 1912, fins a uèi.

# Nom Començament del govèrn Final del govèrn Partit
1 Sajnnojonkhan Shirindambyn Namnansuren Novembre de 1912 Abril de 1919 cap
(cap) Abril de 1919 15 de febrièr de 1921
2 Khatan-Baatar Sandagdorjiyn Maksarjav 15 de febrièr de 1921 13 de març de 1921 cap
3 Dambyn Chadarjav 13 de març de 1921 16 d'abril de 1921 Mongol Ardiin Nam
4 Dogsomyn Bodoo 16 d'abril de 1921 7 de genièr de 1922 Mongol Ardiin Nam
5 Sodnomyn Damdinbazar 3 de març de 1922 23 de junh de 1923 Mongol Ardiin Nam
6 Balingiyn Tserendorj Beyse 28 de setembre de 1923 13 de febrièr de 1928 Mongol Ardiin Nam
7 Agdanbuugiyn Amar (1èr còp) 21 de febrièr de 1928 27 d'abril de 1930 Mongol Ardiin Nam
8 Tsengeltiyn Jigjidav 27 d'abril de 1930 2 de julhet de 1932 Mongol Ardiin Nam
9 Peljidiyn Genden 2 de julhet de 1932 2 de març de 1936 Mongol Ardiin Nam
Agdanbuugiyn Amar (2nd còp) 22 de març de 1936 7 de març de 1939 Mongol Ardiin Nam
10 Horloogiyn Choybalsan 24 de març de 1939 26 de genièr de 1952 Mongol Ardiin Nam
11 Yumjaagiyn Tsedenbal 26 de genièr de 1952 11 de junh de 1974 Mongol Ardiin Nam
12 Jambyn Batmönh 11 de junh de 1974 12 de decembre de 1984 Mongol Ardiin Nam
13 Dumaagiyn Sodnom 12 de decembre de 1984 21 de març de 1990 Mongol Ardiin Nam
14 Sharavyn Gungaadorj 21 de març de 1990 11 de setembre de 1990 Mongol Ardiin Nam
15 Dashiyn Byambasüren 11 de setembre de 1990 21 de julhet de 1992 Mongol Ardiin Nam
16 Puntsagiyn Jasray 21 de julhet de 1992 19 de julhet de 1996 Mongol Ardiin Nam
17 Mendsayhany Enkhsaikhan 19 de julhet de 1996 23 d'abril de 1998 Partit Democratic de Mongolia
18 Tsakhiagiyn Elbegdorj (1èr còp) 23 d'abril de 1998 9 de decembre de 1998 Partit Democratic de Mongolia
19 Janlavyn Narantsatsralt 9 de decembre de 1998 22 de julhet de 1999 Partit Democratic de Mongolia
Nyam-Osoryn Tuyaa (par interim) 22 de julhet de 1999 30 de julhet de 1990 Partit Democratic de Mongolia
20 Rinchinnyamyn Amarjargal 30 de julhet de 1999 26 de julhet de 2000 Partit Democratic de Mongolia
21 Nambaryn Enkhbayar 26 de julhet de 2000 20 d'agost de 2004 Mongol Ardiin Nam
Tsakhiagiyn Elbegdorj (2nd còp) 20 d'agost de 2004 11 de genièr de 2006 Partit Democratic de Mongolia
22 Miyeegombo Enkhbold 25 de genièr de 2006 22 de novembre de 2007 Mongol Ardiin Nam
23 Sanjaagiin Bayar 22 de novembre de 2007 29 d'octobre de 2009 Mongol Ardiin Nam
24 Sükhbaataryn Batbold 29 d'octobre de 2009 10 d'agost de 2012 Mongol Ardiin Nam
25 Norovyn Altankhuyag 10 d'agost de 2012 uèi Partit Democratic de Mongolia