Lista dels primièrs ministres de Georgia

Vaquí la lista dels primièrs ministres de Georgia de 1991 fins a uèi.

Blason de Georgia.
Primièrs ministres
# Nom
(Naissença-Decès)
Imatge Començament del govèrn Final del govèrn Partit
Murman Omanidze
(1938–)
(interin)
Defautoc.png 18 d'agost de 1991 23 d'agost de 1991 sense partit
1 Besarion Gugushvili
(1945–)
Defautoc.png 23 d'agost de 1991 6 de genièr de 1992[1] Mrgvali magida — tavisupali sakartvelo
2 Tengiz Sigua
(1934–)
Defautoc.png 6 de genièr de 1992 6 d'agost de 1993 sense partit
Eduard Shevardnadze
(1928–2014)
(interin)
Eduard shevardnadze.jpg 6 d'agost de 1993 20 d'agost de 1993 sense partit
3 Otar Patsatsia
(1929–)
Defautoc.png 20 d'agost de 1993 5 d'octobre de 1995 sense partit
Ministres d’Estat
1 Niko Lekishvili
(1947–)
Defautoc.png 8 de decembre de 1995 26 de julhet de 1998 Sakartvelos Mokalaketa Kavshiri - SMK
2 Vazha Lortkipanidze
(1949–)
Defautoc.png 31 de julhet de 1998 11 de mai de 2000 Sakartvelos Mokalaketa Kavshiri - SMK
3 Giorgi Arsenishvili
(1942–2010)
Defautoc.png 11 de mai de 2000 21 de decembre de 2001 Sakartvelos Mokalaketa Kavshiri - SMK
4 Avtandil Jorbenadze
(1951–)
Defautoc.png 21 de decembre de 2001 27 de novembre de 2003 Sakartvelos Mokalaketa Kavshiri - SMK
5 Zurab Zhvania
(1963–2005)
Surab Schwania.jpg 27 de novembre de 2003 17 de febrièr de 2004 Ertiani Natsionaluri Modzraoba
Primièrs ministres
4 Zurab Zhvania
(1963–2005)
Surab Schwania.jpg 17 de febrièr de 2004 3 de febrièr de 2005 Ertiani Natsionaluri Modzraoba
Mikheil Saakashvili
(1967–)
(interin)[2]
President of Georgia Mikheil Saakashvili in Tbilisi, March 22, 2008.jpg 3 de febrièr de 2005 17 de febrièr de 2005 Ertiani Natsionaluri Modzraoba
5 Zurab Noghaideli
(1964–)
Zurab Nogaideli.jpg 17 de febrièr de 2005 16 de novembre de 2007 Ertiani Natsionaluri Modzraoba
Giorgi Baramidze
(1968–)
(interin)[3]
Giorgi baramidze.jpg 16 de novembre de 2007 22 de novembre de 2007 Ertiani Natsionaluri Modzraoba
6 Lado Gurgenidze
(1970–)
Lado Gurgenidze (August 25, 2008).jpg 22 de novembre de 2007 1 de novembre de 2008 sense partit
7 Grigol Mgaloblishvili
(1973–)
Grigol Mgaloblishvili (November 20, 2008) (A).jpg 1 de novembre de 2008 6 de febrièr de 2009 sense partit
8 Nika Gilauri
(1975–)
Nika Gilauri (Thailand, 21 April 2010).jpg 6 de febrièr de 2009 4 de julhet de 2012 sense partit
9 Vano Merabishvili
(1968–)
Ivane Merabishvili.jpg 4 de julhet de 2012 25 d'octobre de 2012 Ertiani Natsionaluri Modzraoba
10 Bidzina Ivanishvili
(1956–)
Bidzina Ivanishvili 2013-07-19.jpg 25 d'octobre de 2012 20 de novembre de 2013 Kartuli ocneba – Demok’rat’iuli Sakartvelo
11 Irakli Garibashvili
(1982–)
Irakli Garibashvili 2013. 2 (cropped).jpg 20 de novembre de 2013 30 de decembre de 2015 Kartuli ocneba – Demok’rat’iuli Sakartvelo
12 Giorgi Kvirikashvili
(1967–)
Giorgi kvirikashvili.jpg 30 de decembre de 2015 20 de junh de 2018 Kartuli ocneba – Demok’rat’iuli Sakartvelo
13 Mamuka Bakhtadze
(1982–)
Mamuka Bakhtadze MSC 2019.jpg 20 de junh de 2018 2 de setembre de 2019 Kartuli ocneba – Demok’rat’iuli Sakartvelo
14 Giorgi Gakharia
(1975–)
Giorgi Gakharia (cropped).jpg 2 de setembre de 2019 uèi Kartuli ocneba – Demok’rat’iuli Sakartvelo

Vejatz tanbenModificar

NòtasModificar