Lista dels primièrs ministres d'Armenia

lista d'un projècte Wikimèdia
Blason d'Armenia

Lo primièr ministre es lo cap de govèrn de Armenia.

Vaquí la lista dels primièrs ministres de Armenia dempuèi 1918.

Primièrs ministres de la Republica Democratica d'Armenia (1918-1920)Modificar

# Imatge Nom
(Naissença-Decès)
Periòde de govèrn Partit Títol politic
Començament Final
1   Hovhannes Kajaznuni
(1868–1938)
30 de junh de 1918 28 de mai de 1919 Dashnaktsutyun primièr ministre
2   Alexander Khatisian
(1874–1945)
28 de mai de 1919 5 de mai de 1920 Dashnaktsutyun primièr ministre
3   Hamo Ohanjanyan
(1873–1947)
5 de mai de 1920 25 de novembre de 1920 Dashnaktsutyun primièr ministre
4   Simon Vratsian
(1882–1969)
25 de novembre de 1920 2 de decembre de 1920 Dashnaktsutyun primièr ministre

Primièrs ministres de la Republica d'Armenia (1991- )Modificar

# Imatge Nom
(Naissença-Decès)
Periòde de govèrn Partit
Començament Final
1   Vazgen Manukyan
(1946–)
25 de setembre de 1991 22 de novembre de 1991 Azgayin Zhogovrdavarakan Miutyun
2   Gagik Harutyunyan
(1948–)
22 de novembre de 1991 30 de julhet de 1992 cap
3   Khosrov Harutyunyan
(1948–)
30 de julhet de 1992 2 de febrièr de 1993 cap
4   Hrant Bagratyan
(1948–)
2 de febrièr de 1993 4 de novembre de 1996 Hayots Hamazgain Sharzhum
5   Armen Sargsian
(1953–)
4 de novembre de 1996 20 de març de 1997 cap
6   Robert Kocharyan
(1954–)
20 de març de 1997 10 d'abril de 1998 cap
7   Armen Darbinyan
(1965–)
10 d'abril de 1998 11 de junh de 1999 cap
8   Vazgen Sargsyan
(1959–1999)
11 de junh de 1999 27 d'octobre de 1999 Hayastani Hanrapetakan Kusaktsutyun - HHK
9   Aram Sargsyan
(1961–)
3 de novembre de 1999 2 de mai de 2000 Hayastani Hanrapetakan Kusaktsutyun - HHK
10   Andranik Margaryan
(1951–2007)
12 de mai de 2000 25 de març de 2007 Hayastani Hanrapetakan Kusaktsutyun - HHK
11   Serzh Sargsyan
(1954–)
26 de març de 2007 7 d'abril de 2008 Hayastani Hanrapetakan Kusaktsutyun - HHK
12   Tigran Sargsyan
(1960–)
9 d'abril de 2008 13 d'abril de 2014 Hayastani Hanrapetakan Kusaktsutyun - HHK
13   Hovik Abrahamyan
(1958–)
13 d'abril de 2014 8 de setembre de 2016[1] Hayastani Hanrapetakan Kusaktsutyun - HHK
14   Karen Karapetyan
(1963–)
13 de setembre de 2016[2] 17 d'abril de 2018[3] Hayastani Hanrapetakan Kusaktsutyun - HHK
15   Serzh Sargsyan
(1954–)
17 d'abril de 2018[4] 23 d'abril de 2018[5] Hayastani Hanrapetakan Kusaktsutyun - HHK
  Karen Karapetyan

(provizora)
(1963–)

23 d'abril de 2018 8 de mai de 2018 Hayastani Hanrapetakan Kusaktsutyun - HHK
16 Nikol Pashinyan
(1975–)
8 de mai de 2018 uèi K'aghak'aciakan paymanagir
YELK Dashink

NòtasModificar

¹ Assassintat durant lo mandat
² Moriguèt durant lo mandat

ReferénciasModificar

  1. RFE/RL, « Armenian PM Hovik Abrahamyan resigns after weeks of unrest », The Guardian,‎ 8 de setembre 2016 (consultat en 13 de setembre 2013)
  2. Sputnik, « Ex-Mayor of Yerevan Karen Karapetyan Is Appointed As Armenian PM », sur sputniknews.com (consultat en 13 de setembre 2013)
  3. Astghik Bedevian, « Armenia's Ruling Party 'Open' To Opposition Candidates For PM » (consultat en 16 d'abril de 2018)
  4. Sisak Gabrielian, Karlen Aslanian, Narine Ghalechian e Amos Chapple, « Lawmakers Approve Sarkisian As Armenia's PM Despite Countrywide Protests », RadioFreeEurope/RadioLiberty,‎ 17 d'abril de 2018 (consultat en 17 d'abril de 2018)
  5. Hairenik, « Breaking: Serge Sarkisian Resigns as Prime Minister », The Armenian Weekly,‎ 23 d'abril de 2018 (consultat en 23 d'abril de 2018)