Dobrir lo menú principal
Johnny Winter en 2007

John Dawson Winter III, mai conegut coma Johnny Winter (Beaumont, Tèxas, 23 de febrièr de 1944 - Zuric, 16 de julh de 2014) foguèt un cantaire, guitarrista e productor de blues american. En 2003, lo musician albin foguèt classificat en 63ª posicion dins la lista dels "100 Melhors Guitarristas de Totes los Temps" de la revista Rolling Stone.

DiscografiaModificar

  • The Progressive Blues Experiment (1968)
  • Johnny Winter (1969)
  • Second Winter (1969)
  • Johnny Winter And (1970)
  • Live Johnny Winter And (1971)
  • Rock N' Roll, amb Edgar Winter (1972)
  • Roadwork, amb Edgar Winter's White Trash (1972)
  • Still Alive and Well (1973)
  • Saints & Sinners (1974)
  • John Dawson Winter III (1974)
  • Thunderhead (1975)
  • Captured Live! (1976)
  • Together, amb Edgar Winter (1976)
  • Nothin' But the Blues (1977)
  • White, Hot and Blue (1978)
  • Raisin' Cain (1980)
  • Guitar Slinger (1984)
  • Serious Business (1985)
  • Third Degree (1986)
  • The Winter of '88 (1988)
  • Let Me In (1991)
  • Hey, Where's Your Brother? (1992)
  • Scorchin' Blues (1992)
  • Live In NYC '97 (1998)
  • I'm A Bluesman (2004)
  • The Johnny Winter Anthology (2009) via Shout! Factory
  • The Woodstock Experience (2009)
  • Roots (2011)

Ligams extèrnsModificar