Israèl Balet es una companhiá de dança qu'interpreta d'òbras de balet classic e neo-classic. Foguèt fondada l'an 1967 per Berta Yampolsky e Hilel Merkman, que son estats davant de la companhiá pendent mai de 45 ans. La companhiá interpreta sovent òbras que son estats recentament coreografiades. Es l'unica companhiá de balet professional dins l'estat d'Israèl que representa d'òbras del repertòri internacional classic. L'Israèl Balet fa regularament viatges a l'estrangièr. La companhiá a contunhat amb la longa tradicion de preservar e de nodrir l'art classic, per que la tecniciana e l'estetica del Balet contunhen de far de la dança israeliana. La companhiá residís en lo local de l'Israèl Balet, dins la vila de Tel Aviv, lo local dispausa d'una sala amb 250 sètis. L'Israèl Balet a representat a Israèl en viradas a l'entorn del mond, e en divèrses festivals a Euròpa, Asia e America.

Istòria modificar

Los fondators de la companhiá, Berta Yampolsky e Hillel Markman, representèron la primièra foncion de l'Israèl Balet, lo 25 de genièr de l'an 1967, amassa amb quatre joves dançaires, dins la vila de Holon. L'an 1975, George Balanchine donèt permís a l'Israèl Balet per interpretar la siá òbra Serenade, e lo 1981 donèt permís a la companhiá per interpretar totas las siás òbras. A l'ora d'ara, Berta Yampolsky e Hillel Markman contunhan d'èsser los directors artistics de la companhiá. Los dançaires son d'Israèl, o son plan d'immigrants dels païses qu'avián fach partida de l'anciana Union Sovietica, i a tanben dançaires d'arreu del Mond que se son jonches a la companhiá.

Installacions modificar

L'Israèl Balet dispausa de las siás pròprias installacions dins la vila de Tel Aviv. Aquelas intal·lacions comprenon una escòla formala de balet, nomenat centre de balet classic. Aquel centre es un institut de dança israeliana, e una escòla de balet per estudiants de totas las edats. Los mèstres e de musicians del balet cercan l'excelléncia, e an coma objectiu que los estudiants sortin del centre preparat per s'incorporar a las companhiás de dança existenta a Israèl e arreu del Mond.

Repertòri modificar

L'Israèl Balet dispausa de vàrias d'òbras de George Balanchine en lo sieu repertòri, entre elas; Symphony in C, Square Dance, La Valse, Concèrti Barocco e The Four de Temperaments. En lo repertòri de la companhiá i a d'òbras modèrnas de coreografes cossí; Christian Spuck, Rudi van Danzig, Jan Lincolns, Lar Lubovitch, e Krzysztof Pastor. La companhiá compren en lo sieu repertòri òbras classicas coma Giselle e Lo Quishòt, e d'òbras del compositor rus Piotr Ilitx Txaikovski; Eugeni Oneguin, Romeo e Julieta, La bèla dorment, e Lo Trencanous.

Ligams extèrnes modificar