Hannover es una vila del nòrd d’Alemanha, capitala del Land de Bassa Saxònia e situada a la broa de la ribièra Leine. Amb sos 516 000 abitants, es la pus granda vila del Land e la tresena pus granda vila del nòrd d’Alemanha après Amborg e Brèma. La vila fa partit de la region metropolitana de Hannover-Brunswick-Göttingen-Wolfsbourg, la ochena d’Alemanha. Es tanben lo sètge de la region de Hannover, un regropament de 21 comunas.

Hannover
Descobridor o inventaire
Data de descobèrta
Contrari
Color
Simbòl de quantitat
Simbòl d'unitat
Proprietat de
Fondador
Compren
Data de debuta
Data de fin
Precedit per
Seguit per
Coordenadas
Bandièra
Armas
Geografia fisica
Coordenadas 52° 22′ 28″ N, 9° 44′ 19″ E
Superfícia 204,01 km²
Geografia politica

País Bandièra: AlemanhaAlemanha
Land Bassa Saxònia
Geografia umana
Populacion
(2020)
534 049 ab.
Autras informacions
Còde postal 30159–30659
Prefix telefonic 511
https://www.hannover.de/

Abans de venir la capitala de la Bassa Saxònia en 1946, Hannover foguèt la capitala del Principat de Calenberg (1636-1692), de l'electorat de Hannover (1692-1814), del reialme de Hannover (1814-1866), de la província de Hannover del reialme de Prússa (1868-1918), de la província de Hannover de l'Estat liure de Prússa (1918-1946) e de l'Estat de Hannover (1946). De 1714 a 1837, Hannover èra lo sètge de l'ostal dels reis anovrians del Reialme Unit de Grand Bretanha e d'Irlanda, jos son títol de ducs de Brunswick-Lüneburg (pus tard descrit coma l'elector de Hannover).

La vila es un punt de passatge major de las linhas ferroviàrias e de las autorotas (Autobahnen), religant las linhas europèa principalas dins las direccions èst-oèst (Berlin-Ruhr/Düsseldorf/Colonha) e nòrd-sud (Amborg-Francfòrt/Stuttgart/Munic) . L'aeropòrt de Hannover se tròba al nòrd de la vila, a Langenhagen, e es lo noven aeropòrt pus frequentat d'Alemanha. Los instituts d'ensenhament superior pus remarcables de la vila son la facultat de medecina de Hannover (Medizinische Hochschule Hannover), una de las principalas escòlas de medecina d'Alemanha, amb son espital universitari Klinikum der Medizinischen Hochschule Hannover'', e l'universitat Leibniz de Hannover. La vila abriga tanben l'Institut internacional de las neurosciéncias.

Lo parc de las exposicions de Hannover, gràcia a de nombrosas extensions, especialament per l'Expo 2000, es lo pus grand del monde. Hanovre aculhís de fièiras comercialas annadièras talas que la Fièira de Haneovre e fins en 2018 lo CeBIT. Lo salon IAA Veïculs Utilitaris a luòc cada dos ans. Es lo salon leader mondial del transpòrt, de la logistica e de la mobilitat. Cada an, Hannover aculhís lo Schützenfest Hannover, lo pus grand festenal de tiraires d'elita al monde, e l'Oktoberfest Hannover.


Comuna novèla. Hannover, Alemanha.

Ligam extèrne modificar

Suls autres projèctes Wikimèdia :

 

Wikimedia Commons prepausa de documents multimèdia liures sus Hannover.

 

Wikimedia Commons prepausa de documents multimèdia liures sus Hannover.